Словaците са ядосани на авторите на филма “The Hostel”

Pinterest LinkedIn +

Словашките власти са бесни на авторите на хита в американския боксофис “The Hostel” и смятат, че им разваля имиджа на страната.

Хорър филмът разказва за американски туристи, които попадат на банда мъчители в Словакия.

“Аз съм ужасно обиден от филма и смятам, че всички словаци трябва да се чувстват така”, каза за ВВС словашкият депутат Томас Галбави.

Нискобюджетната продукция, която покори американския боксофис пред няколко седмици, е била заснета в съседна Чехия и във филма местните жители говорели чешки, а не словашки.

Според Галбави, филмът бил “чудовищна измислица, която няма нищо общо с реалността”.

“Ние сме единодушни в мнението си, че филмът разваля имиджа на страната ни”, каза представителката на словашкото министерство на културата.

Местните вестници не остават по-назад в гнева си и пишат, че филмът описвал Словакия като “изостанала страна, в която хубавите ни момичета се държат като последните пачаври” и приканят туристическите агенции да поканят режисьора на филма Ели Рот (Eli Roth) да посети страната, за да види истината.

Рот се оправдал, че нямал нищо лично срещу Словакия и просто я избрал, за да покаже невежеството на американците.

“Американците дори не са и чували за тази страна”, казал той, цитиран от ВВС. “Това не е географски филм. Просто исках да демонстрирам американското невежество.”

Сподели.