След Like и Share, Facebook се сдоби и с Listen бутон

Pinterest LinkedIn +

На 17 април 2012 г. най-голямата социална мрежа в интернет пространството – експлоатираният от над 850 млн. души Facebook, разшири своята функционалност с нова опция за всички регистрирани потребители – тази да чуят музиката на артистите и групите, чиито Facebook страници посещават, с минимално усилие – натискайки новия Listen бутон.

Позициониран непосредствено до вездесъщия Like, бутонът Listen активира приложение (App) за стрийминг на музика, чрез който потребителят може да чуе или най-популярните парчета на дадения артист, или кратък плейлист, подбран на случаен принцип.

Тъй като повечето от стрийминг сервизите като Rhapsody, Spotify и MOG не обслужват потребители извън САЩ, опцията, налична в момента за българския потребител, е Deezer – дигитална платформа от типа на гореизброените с каталог от над 15 млн. песни, които регистрираните абонати могат да слушат в реално време и споделят помежду си.

Така, след регистрация в Deezer (бързо и лесно чрез интегрирания в сервиза скачен Facebook акаунт), потребителите на Facebook могат да започнат да използват новият бутон Listen и подобно на повечето подобни функции на социалната мрежа, да споделят с приятелите си своите (музикални) предпочитания. За момента новият сервиз има единствено уеб версия, но в бъдеще ще стане достъпен и през мобилните устройства.

Сподели.