След кивота, свещения граал и кристалния череп, Индиана Джоунс слага ръка и на Facebook

Pinterest LinkedIn +

Американската компания за производство на социални игри Zynga – световният лидер в бранша с хитови Facebook заглавия като CityVille, Empires & Allies, Texas HoldEm Poker и FarmVille, обяви, че работи с Lucasfilm по интегрирането на Д-р Хенри Уолтън Джоунс, по-известен като Индиана Джоунс, в най-новата си игра – наскоро стартиралата Adventure World.

Премиерата на култовия персонаж на Джордж Лукас, персонифициран на големия екран от Харисън Форд, е планирана за октомври, като на този етап и Zynga, и Lucasfilm не разкриват каквито и да било подробности относно продукта на колаборацията си.

Последната видео игра с участието на Инди, LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues, излезе през 2009 г., а последната продукция, базирана на франчайза, в чиято разработка LucasArts нямат каквато и да било заслуга, датира от преди цели две десетилетия –Indiana Jones and the Last Crusade се появи на бял свят през 1991 г. Adventure World представлява изометричен пъзел адвенчър със силен социален елемент и забавен сюжет, чиято гейм механика се доближава до голяма степен на тази на традиционните компютърни игри.

След като добавят играта към игралните си приложения и я стартират, потребителите на Facebook могат да "влязат в кожата" на персонаж от мъжки или женски пол, с който да се впуснат в безкрайни приключения из "джунгли, гъмжащи от змии, пренаселени с отровни паяци пещери, древни храмове с безброй заложени капани" и пр., при това в компанията на своите истински приятели или случайни виртуални контакти.

Сподели.