След Zynga Poker и CityVille вече е в Google+

Pinterest LinkedIn +

Потребителите на социалната мрежа на Google, Google+, в която от 22 септември може да се регистрира всеки интернет потребител, без да е нужно да се ауторизира с предварително изпратена покана, вече разполагат с 18 гейм приложения, които да играят с хората от своите Кръгове, след появата в гейм платформата на сайта на Facebook приложение No.1 - CityVille.

Това е втората хитова игра на американската компания Zynga – абсолютният лидер в бранша на социалните игри, която става достъпна за потребителите на Google+ след Zynga Poke.

Още в първите 24 часа след оригиналния рилийз на CityVille във Facebook в края на миналата година, играта бе добавена като приложение от близо 300 000 души. През август броят на активните месечни потребители на играта е бил малко под 76 млн., а този на среднодневните – малко над 14 млн.

Това лято Zynga издадоха CityVille и в популярния китайски интернет портал Tencent, както и първия й spin-off, CityVille Hometown, чиито потребители имат възможността да разменят ресурси с играещите оригиналната игра.

Платформата за социални игри на Google+ стартира през август с 16 заглавия, в това число Angry Birds на Rovio Mobile и Bejeweled Blitz на PopCap.

Сподели.