След големия, Шерлок Холмс покорява и малкия екран! Трейлър на втори сезон на Sherlock по BBC

Pinterest LinkedIn +

Хитовият криминален британски сериал "Шерлок" (Sherlock) ще се завърне в ефира на BBC още в първия ден на 2012 година. На първи януари, по телевизията феновете ще могат да проследят пилотния епизод на втори сезон, озаглавен A Scandal in Belgravia, основан на едноименния разказ на Артър Конан Дойл.

Също както и предходните серии, и новите ще са основани на класическата поредица за приключенията на легендарния детектив Шерлок Холмс и верния му помощник, д-р Уотсън, и ще се състоят от три епизода по 90 минути.

Озаглавени вече са и следващите две - The Hounds of Baskerville и The Reichenbach Fall. Главните роли в продукцията са поверени отново на Бенедикт Камбърбетч (Benedict Cumberbatch) и Мартин Фрийман (Martin Freeman), които имат тежката задача да възродят историята за Холмс в едно доста по-модерно съвремие, каквото е 21 век.

Любопитно е обаче, че след успеха на първия сезон от лятото на 2010 г., блестящите отзиви доведоха след себе си и първи сериозен ангажимент за Фрийман в голямото кино - той получи предложение за главна роля в свръхамбициозния нов проект на Питър Джаксън (Peter Jackson) - "Хобитът" (The Hobbit).

Именно заради участието му в лентата и снимките на втория сезон на "Шерлок" бяха отложени с няколко месеца.  


Сподели.