Slayer уволниха барабаниста Дейв Ломбардо

Pinterest LinkedIn +

Понякога новините могат да бъдат наистина шокиращи. Американската траш метъл банда Slayer уволни своя барабанист Дейв Ломбардo (Dave Lombardo), който няма да пътува с останалите музиканти за австралийското им турне Soundwave.

Ломбардо е бил уведомен от адвокати, че няма да свири по време на концертите на островния континент. Според барабаниста причината за раздялата между двете страни е финансова.

"През миналата година установих, че голяма част от приходите от концертите на Slayer биват осчетоводявани като разходи, включително и процентите, които отиват за мениджмънта на групата. Това ни коства милиони долари и ни дава да си разпределяме само около 10% от приходите. Поисках да се направи одит на финансовата дейност на групата, но ни бе отказан достъп до документите", заяви Ломбардо в официално обръщение към своите фенове.

"Предложих нов бизнес модел на Кери Кинг (Kerry King) и Том Арая (Tom Araya), защото смятах, че това е най-добрият начин Slayer да върви напред. Кери каза, че не е заинтересован и ме заплаши, че ако искам да споря на тази тема, ще намери друг барабанист. След това в един от следващите дни пристигнах за репетиция, но Кери не се появи. Вместо това получих писмо по e-mail от адвокати, в което ми казват, че няма да свиря в Австралия.

Все още вярвам, че можем да разрешим тази ситуация помежду си. Искам да се извиня на феновете на Slayer, които са си купили билети, за да видят трима от оригиналните членове на групата, но вместо това ще видят само двама", казва още музикантът.

Все още не се знае кой ще свири вместо Ломбардо в Австралия, но вече се заговори за "проклятието на барабанистите". Още няколко групи ще бъдат на Soundwave без своите оригинални барабанисти - Blink-182 без Травис Баркър (Travis Barker), Anthrax без Чарли Бенанте (Charlie Benante), Six Feet Under без Кевин Тали (Kevin Talley) и The Vandals без Джош Фрийз (Josh Freese).

Това е третият път, в който Дейв Ломбардо напуска Slayer. Първият бе през 1986 година, но малко след това той се върна и остана в групата до 1992 година. От 2002 година той отново свири със Slayer.

Сподели.