Славин Славчев спечели X Factor 2014

Pinterest LinkedIn +

България избра своята нова музикална звезда. Славин Славчев успя да завоюва любовта и вота на публиката на X Factor 2014, преборвайки на финала Михаела Маринова и Невена Пейкова.

"Не искам да казвам "Чао", искам да кажа "Здравейте!" - бяха първите емоционални думи на Славин секунди след обявяването на резултатите от гласуването. 

"Надявам се да сте готови за това, което идва! Искам да благодаря на много хора. Искам да благодаря на родителите си, на приятелите си и на всички, които са се чувствали част от моето преживяване", добави победителят от Варна, който събра 67,2% зрителско одобрение.

16-годишната Михаела Маринова от София зае третото място в надпреварата.

Големият финал на музикалното реалити в ефира на Нова телевизия, който се състоя на 9 февруари 2015 година, беше открит с общо изпълнение на всички отпаднали участници от този сезон. 

Вокалистът на Rainbow и Deep Purple Джо Лин Търнър (Joe Lynn Turner) изпя със Славин Street of Dreams на Rainbow, Михаела беше подкрепена от звездата на британския X Factor Джеймс Артър (James Arthur) за Bound To You на Кристина Агилера (Christina Aguilera), а Невена заложи на Let It Be на The Beatles в дует с Жана Бергендорф – победителката от втория сезон на шоуто.

Сподели.