Slash издава нов солов албум през пролетта на 2012

Pinterest LinkedIn +

Бившият китарист на Guns 'N Roses и основен двигател на Velvet Revolver, чието съществуване от 2008 г. насам е фиктивно, започна работа по нов самостоятелен проект, явяващ се наследник на издадения през 2010 г. едноименен дебютен негов албум. 45-годишният музикант, чието рождено име е Сол Хъдсън, отново е привлякъл за свой креативен партньор фронтмена на Alter Bridge - Майлс Кенеди (Myles Kennedy), с когото реализираха две от парчетата в "Slash" - Back from Cali и Starlight.

Майлс Кенеди е вокалист на бандата на Slash, с която китаристът се отправи на световно турне в подкрепа на албума, в чиито записи взеха участие още някои от най-големите звезди на съвременната рок сцена, в това число Крис Корнъл (Chris Cornell) от Soundgarden, Андрю Стокдейл (Andrew Stockdale) от Wolfmother, Адам Левин (Adam Levine) от Maroon 5, Дейв Грол (Dave Grohl) от Foo Fighters, а също така Фърги от Black Eyed Peas и хард рок легендите Ози Озбърн и Леми Килмистър.

Slash разкрива, че заедно с Кенеди са започнали да пишат нови парчета още в хода на турнето, а стартът на продукцията им ще бъде поставен през юни. През юли музикантите отново ще са на път, а през септември записите ще бъдат подновени. Според Slash, албумът ще е готов в началото на 2012 година и ще се появи на музикалния пазар през март или април.

Сподели.