Скот Уейланд от Stone Temple Pilots е открит мъртъв

Pinterest LinkedIn +

Една от иконите на грънджа от 90-те - Скот Уейланд - е открит мъртъв в автобуса си на 3 декември 2015 г.

Бившият фронтмен на култови групи като Stone Temple Pilots и Velvet Revolver е бил на турне с настоящата си банда Wildabouts. Мениджърът на вокалиста е потвърдил новината пред списание Rolling Stones.

Смъртта на Уейланд, който си отиде на 48 години, е шокираща, но не и изненадваща, като се имат предвид дългогодишните му проблеми с алкохола и наркотиците.

Заради скандалното си поведение той беше изгонен от Velvet Revolver през 2008 г. Тогава той обяви по време на концерт, че шоуто е част от последното турне на бандата, въпреки че Slash и компания вече планираха бъдещето на супергрупата.

Същата година Скот се събра с бившите си колеги от Stone Temple Pilots за турне, а впоследствие и за албум. В крайна сметка през 2013 г. проблемното му поведение доведе до раздялата му с рокаджиите, които избраха Честър Бенингтън от Linkin Park за негов заместник.

Веднага след обявяването на смъртта на Уейланд китаристът Дейв Наваро обяви в Twitter: "Току-що научих, че нашият приятел Скот Уейланд е починал. Толкова е гадно, мислите ми са със семейството му тази нощ."

Сподели.