Скандал с Бареков, СЕМ глоби TV7, той определи решението като "смъртна присъда"

Pinterest LinkedIn +

Невероятен скандал около TV7 и водещия на сутрешния блок Николай Бареков се заформи в последните дни. На 15 декември, медията бе глобена от Съвета за електронни медии заради твърде емоционално изказване на журналиста от около преди седмица, когато в ефир той нарече протестиращите зърнопроизводители "развилняла се пасмина от провинцията".

В допълнение към скандалното определение, Бареков обеща и да оглави гражданско общество срещу тях, което "да му пали трактора".

Както винаги, изявата раздвои зрителите на два лагера ("За" и "Против"), но това съвсем не трогна СЕМ, които позовавайки се на текст от Закона за радиото и телевизията, заявиха, че TV7 ще трябва да плати глоба в размер от 3 до 20 хиляди лева.

Верен на амплоато си докрай, водещият коментира решението в типичния си стил, определяйки го като "издадена смъртна присъда срещу него", намеквайки за присъствието на самия Алексей Петров – Трактора на заседанието на Съвета за електронните медии.

Последният присъстваше там "от лоялност към зърнопроизводителите", каквото бе официалното обяснение на СЕМ. Бареков пък открито обяви, че каквато и глоба да му дадат, то в крайна сметка от казуса именно той е "моралният победител".

Сподели.