Синът на Ленърд Нимой подготвя документален филм, посветен на Спок

Pinterest LinkedIn +

Само месец след смъртта на Ленърд Нимой синът му Адам Нимой обяви, че планира да създаде документален филм, посветен на емблематичния доктор Спок.

Нимой се надява лентата, озаглавена For the Love of Spock, да бъде пусната по кината в чест на 50-годишнината на Star Trek, която се навършва на 8 септември 2016 г.

В проекта ще се включи Закари Куинто, изиграл Спок в последните два филма за Star Trek. Той ще влезе в ролята на разказвача.

Към екипа ще се присъедини и Уилям Шатнър, който участва в оригиналния филм в ролята на капитан Джеймс Т. Кърк.

Пред Variety Адам споделя, че той и баща му са обсъждали проекта месеци преди смъртта на Нимой старши. Реакцията от гибелта на Ленърд Нимой е вдъхновила сина му да развие идеята за филма.

"Той си мислеше, че има много време, но после изведнъж се отказа. Почувствах много силна привързаност към него, след като той почина, затова смятам, че това е правилното нещо, което трябва да направя", споделя Адам Нимой.

През 2014 г. Ленърд Нимой обяви чрез Twitter, че страда от хронично респираторно заболяване вследствие на продължително тютюнопушене. Той почина на 27 февруари 2015 г. на 83-годишна възраст.

Сподели.