Sin City 2 със сценарист! Тандемът Родригес - Милър вербува Уилям Монахан

Pinterest LinkedIn +

Робърт Родригес (Robert Rodriguez) и Франк Милър (Frank Miller) са привлекли носителя на Оскар Уилям Монахан (William Monahan) за сценарист на предстоящото продължение на хитовия нео-ноир Sin City, чиито снимки трябва да стартират до края на 2011 г. Монахан няма да започне работата по скрипта на Sin City 2 от нулата – Франк Милър, който е автор на едноименната комикс поредица, залегнала в основата на първата и предстоящата кино адаптации, му е предоставил чернова, написана от него съвсем наскоро.

През юли 2011 година Родригес, който си сътрудничи с Милър при режисурата на първия Sin City (включеният в кредитите Куентин Тарантино е режисьор на една-единствена сцена), обяви, че бюджетът за новата продукция е осигурен и снимачният процес ще започне веднага, щом сценарият бъде завършен.

На този етап не е ясно кои от актьорите, взели участие в оригиналната лента, която коства на продуцентите й Dimension Films $40 млн. и генерира около $160 млн. в световен мащаб, ще се завърнат в нейното продължение, но в интервю за The Hollywood Reporter, взето по време на тазгодишния Comic-Con, Родригес намекна, че се очаква онези актьори, чиито персонажи са оцелели, да участват и в Sin City 2.

Сред холивудските звезди, взели участие в оригиналния филм, са Мики Рурк, Брус Уилис, Джесика Алба, Росарио Доусън, Карла Гуджино, покойната Британи Мърфи, Клайв Оуен, Майкъл Медсън и др.

Преди броени дни Монахан потвърди, че отново ще работи с Мартин Скорсезе (по римейк на драмата The Gambler от 1974 г.), чийто криминален трилър от 2006 г., The Departed, му донесе най-престижната филмова награда - Оскар. Наскоро той завърши първия си сценарий от London Boulevard насам, предназначен за научнофантастичния екшън Oblivion на Джоузеф Козински, в който ще участват Том Круз и Оливия Уайлд.

Сподели.