SimCity Societies

Pinterest LinkedIn +

Жанр: RTS
Година: 2007
Системни изисквания: P4 1.7 GHZ, 512MB RAM, 2.1 GB HDD,Win Vista/XP SP2
Произв/Изд: EA
Мулти: Не
Брой DVD: 1

Кмет кметува, мила моя майнольо....

Ако има 10 игри, за които може да се каже, че са изградили основните на гейминга такъв, какъвто е той, със сигурност Sim City (знам, че звучи като Sin City, но не е!) е в челната тройка. Градоначалственият симулатор създал един изцяло нов жанр - този на градоначалствените симулатори, разбира се, е и един от малкото гейм франчайзи, запазил се от 80-те години на миналия век до днес. Не само това, но е и пряко отговорен за създаването на една от най-продаваните игри - The Sims.

Различна...

SimCity Societies не е The Sims за върл ужас на приятелката ти. За това нежно, но волево я отпрати в друга виртуална къщичка за кукли, с която да задоволява неизживяното си детство и се приготви за сериозна работа. Защото управлението на един град не е лесно.

Като начало ще трябва добре да помислиш за инфраструктурата му. Играта се върти около няколко ключови елемента. Във всяко ниво ще трябва да се справиш с няколко определени от дизайнерите задачки - да събереш пари, да построиш определена сграда или да вдигнеш щастието на говедата в града ти. Започваш със сравнително прости задачки, които градират в истински кметски кошмар и неописуем ужас (като например да падне сняг през зимата!!!).


на тази гледка и Дон Кихот би пуснал сълза от умиление.

За да работи града ти, той има нужда от работници, самите те са силно ограничени и трябва да създадеш нужните условия, за да се заселят нови хора (но внимавай да не прекалиш и да се изправиш пред безработица). За да бачкат хората, качествено ще трябва да им строиш разни благинки и да откриваш баланса в сервизните сгради (пожарни, полицейски звена или медицински пунктове), за да не се окаже, че градът ти е бардак, в който, докато си търсиш болница, биваш ограбен и пребит на улицата, а след това откриваш, че най-близкото РПУ е обхванато от пожар. Но всичко струва пари, а те идват от данъци, които пък се генерират от щастливо бачкащото население, а за да е щастливо то....

Откриването на баланса между действията ти е много важно за играта и е един от основните й чарове. SimCity Societies не носи удоволствие с епохални битки, а със спретнати градинки и паркинги. Ако другите игри водят към насилие в подрастващите, то тази събужда желанието да се превърнеш в икономист.

Град като слънце.

Новият SimCity Societies е не най-красивата игра. Но пък нивото на детайли е задоволяващо, пък и не е нужен космически компютър, за да може да се играе. Можеш да разглеждаш кварталите както в класическата псевдо двуизмерна изометрична перспектива, така и в напълно триизмерна среда. Правейки се на Големия брат няма голям смисъл от към функционалност, но винаги е радостно да се приближиш достатъчно, за да видиш как поредният пожар възпламенява газопровода на града ти и останките от опърлените симс-чета се разхвърчават по иначе спретнатите улички.

Официален сайт: http://simcity.ea.com

Сподели.