Silent Hunter 4 Wolves of the Pacific

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Simulator
Издател: Ubisoft
Изисквания: P 2 GHz, 1024 MB RAM, Win Xp/Vista
Брой DVD : 1
Платформа: PC
Мултиплейър: Да
Година: 2007

Подводни приключения без досадни розови рибки*

В общи линии какво знаем за морето? Неприлично много вода на едно място с елементи на зеленикавост, соленост и в общи линии - мокрост. На повърхността му се събират романтични вълнички и залези, сбирщина пернати и няколко вида риби с неустановена самоличност и крила. Под нея винаги е било по-интересно. Там пернатите са по-малко, но зъбатите неща с фенерче на главата определено преобладават. Има и подводници...

U-boat

В наши дни подводниците не се радват на голяма популярност. Тоест конвенционалните - тези, въоръжени с торпеда и предназначени да потапят вражеските бойни и търговски съдове. Сега на мода са огромни атомни левиатани със стратегическата цел да мишкуват под ледовете на някоя полярна шапка докато не се наложи да изстрелят ядрения си арсенал. Няма лошо, но се губи част от романтиката на старото време от периода на Втората световна война. Когато до откриването на радара всеки моряк по време на война е на нокти заради потенциалната опасност, дебнеща от дълбините. А ужаса, заливащ го при вида на малко хитро перископче, подаващо се над вълните, е сравним само с този да откриеш, че са ти избили странни виолетови петна след поредната спирка в пристанище.

Уви, досега на подводниците им се обръща прекалено малко внимание. С изключение на няколко аркадни заглавия игри по темата почти няма. А още по-малко такива като Silent Hunter. Това е най-добрият симулатор. Ще поемете контрол над съюзническа немска или японска подводница. В течение на страшно много мисии ще бъдат тествани уменията ви да ръководите екипажа си пълноценно и да потапяте други кораби само с един лош поглед.

Така очерталият се фън си има и обратните страни - овладяването на всички контролни точки на подводната ви лодка, значението на всяка една скаличка и барометърче не е лесно и ще ви отнеме доста време. Освен това играта е напълно реалистична и включва доста дебнене, което няма да се понрави на по-екшън ориентираните от вас. Но за всички останали, намиращи удовлетворение и релакс в гледката на поклащащите се вълни, играта би била заслужена инвестиция откъм финанси и време.

*Не, сериозно - "Finding Nemo" хареса ли на някой над 12 години?!

Сайт: http://silenthunter4.uk.ubi.com/


Сподели.