Сигурна печалба (Win Win)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2011, 106 мин. Режисьор: Томас МакКарти Сценарист: Томас МакКарти С участието на: Пол Джамати, Ейми Райън, Боби Канавале, Джефри Тамбор, Бърт Иънг, Мелъни Лински. Комедия, драма

За филма:

По романа на Джо Тибони сценаристът и режисьор Томас МакКарти (известен от  „Посетителят” и „Началник гарата”) създава трогателна комедия/драма за човешките отношения, която докосва сърцето на зрителя и дава повод за размисъл върху връзките между несходни характери. Филмът доказва, че с талантлив сценарист и безупречно изпълнение на актьорите, дори най-обикновените истории могат да се превърнат в запомнящ се филм, макар и не толкова велик. Главната роля е поверена на номинирания за Оскар Пол Джиамати, който сме гледали в класики като "Да спасиш редник Райън" и "Илюзионистът".

Историята:

Адвокатът Майк Флахърти (Пол Джамати), женен с две дъщери, работи тайно като треньор по борба в местната гимназия Ню Провидънс. Докато се опитва да изведе отбора от поредицата загуби и да възвърне имиджа им на „Дом на шампиони”, той открива Кайл – проблемен тийнейджър с голям потенциал и бъдеща звезда в борбата. Тъкмо когато изглежда, че отборът ще победи, а Майк ще получи двойна печалба, майката на Кайл излиза от център за рехабилитация на алкохолици, останала напълно без пари, и заплашва да провали всичко.

Сподели.