Щрак (Click)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2006, 107'
Режисьор: Франк Корачи Сценарий: Марк О’Кийфи, Стив Корън Участват: Адам Сандлър, Кейт Бекинсейл, Дейвид Хаселхоф, Кристофър Уокън, Шон Остин и други Комедия, драма, със субтитри, английски

“Щрак” е най-новата трагикомедия с участието на комика Адам Сандлър (“Животното”). Противно на очакванията този филм е повече драма, отколкото забавление. Заслуга за това има сценарният екип в лицето на Марк О’Кийфи и Стив Корън, които се прочуха с успеха на “Всемогъщият Брус” (2003). Режисьор на лентата е Франк Корачи (“Сватбата на певеца”), който от своя страна работи за трети път заедно със Сандлър като главен герой в негов филм. В поддържащия каст участват Кейт Бекинсейл (“Подземен свят”), Дейвид Хаселхоф (сериала “Спасители на плажа”), Кристофър Уокън (“Мъж под прицел”) и Шон Остин (трилогията “Властелинът на пристените”). Една от любимите певици на Адам Сандлър, Долорес от разпадналите се The Cranberries, участва в епизодична роля, като пее на сватбата на неговия персонаж във филма.

Майкъл Нюман (Адам Сандлър) е млад мъж в разцвета на силите си. В желанието си да направи забележителна кариера като архитект, той все по-малко отделя време за жена си Дона (Кейт Бекинсейл) и двете си малки деца.

След поредния семеен скандал той отива до денонощния магазин, за да купи универсално тв дистанционно за децата си. След като почти всичко е затворено по това време на нощта, той попада в голям супермаркет, където се запознава с мистериозния продавач Морти (Кристофър Уокън). Той му предлага “магическо”  дистанционно, което е в състояние да върши чудеса, но с уговорката, че ако го вземе, няма връщане назад.

Майкъл не се поколебава, без да мисли за последствията. За кратко време той разучава функциите му и започва да го използва пълноценно. “Превърта” скандалите с жена си, “спира звука” на шефа си (Дейвид Хаселхоф), когато му се кара, и започва да си подрежда живота.

Естествено, проблемите не закъсняват, защото Майкъл започва да прекалява с “превъртането” напред във времето в желанието си за кариера. Без да се усети, за няколко дни е отишъл десет години напред и животът му е коренно променен. Осъзнавайки какво е направил, той се опитва да оправи “кашата”, която е забъркал с дистанционното, но то не го слуша и прави каквото си иска.

И личната трагедия за Майкъл започва, защото сам си е направил живота такъв и нещата тотално излизат от контрол. 

Официален сайт: http://www.sonypictures.com/movies/clickСподели.