Шоколадов Johnny Depp в нов филм на Tim Burton

Pinterest LinkedIn +

Налудничавата фантазия на Тим Бъртън (Tim Burton) вербува Джони Деп (Johnny Depp) за още два неподлежащи на квалификация филма, които вече са факт, а скоро ще имат и премиера.

На първият от тях - "Чарли и шоколадовата фабрика" предстои световна премиера след броени дни, а в България - в края на август.

"Чарли и шоколадовата фабрика" е филм-приказка, в която Джони Деп отново не прилича на себе си, както обикновено става, когато се замеси с Бъртън. А това вече се е случвало в "Едуард ножицата", "Ед Ууд" и "Слийпи холоу". В "Чарли и шоколадовата фабрика", Джони не е Чарли, а във фабриката действително се произвежда шоколад. Чарли е малкото бедно момченце, с голямо сърце, което ще отчупи печелившото парченце шоколад и ще се oзове във фабриката на най-необикновения сладкар на света - Уили Уонка. Джони Деп е Уили Уонка, а майката на Чарли е Хелена-Бонъм Картър (Helena Bonham Carter), която сякаш се различава от Деп единствено по това, че е жена. Тя също е любимка на Бъртън и ще озвучи мъртвата булка на Деп в следващия филм на Тим Бъртън - "Corpse Bride". Стряскащата анимация има аналог единствено в творчеството на самия Бъртън, а именно "Кошмарът преди Коледа".


За Джони Деп ("Карибски пирати", "Тайният прозорец", "Страх и омраза в Лас Вегас", "Защо тъгува Гилбърт Грейп", "Аризонска мечта" и т.н.) миналата, 2004 година, беше най-продуктивната от началото на кариерата му през 1984 с "Кошмарът от Елм стрийт", а освен четирите филма, които в момента снима, са анонсирани още два, което го прави един от най-ангажираните холивудски актьори. В допирателна със света на музиката, Джони Деп иска Кийт Ричардс (Keith Richards) - китаристът на легендарните Rolling Stones, да бъде негов баща в продълженията на суперпродукцията "Карибски пирати". Една несбъдната мечта.

Трейлър за "Чарли и шоколадовата фабрика" можете да изтеглите от тук, а за "Булка-мъртвец" - от тук.

Официалните сайтове на филмите са съответно: http://pdl.warnerbros.com/wbmovies/charlie/flashsite/ и http://corpsebridemovie.warnerbros.com/#

Сподели.