Шокиращата Super Bowl 2013 реклама с Бар Рафаели донесе рекордни приходи на Go Daddy (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Противоречивият, перверзен и може би сексистки рекламен клип на Go Daddy, в който топмоделът Бар Рафаели целува страстно пълен червендалест компютърен гийк, постигна целта си и привлече рекордни продажби след излъчването му по време на Super Bowl 2013.

Часове след мача, състоял се на 3 февруари, водещият домейн регистратор и провайдър на уеб хостинг в света Go Daddy отчете най-успешния ден в историята на своя бизнес.

Според данни, оповестени от Mashable, на 4 февруари компанията е продала с 45% повече от обичайното хостинг услуги, с 40% повече домейни и се е сдобила с 35% повече мобилни потребители. Рекламата е привлякла общо 10 хиляди нови клиенти на Go Daddy за един ден.

"Неподходяща?! Когато чух това, веднага разбрах, че ще имаме зашеметяваща Super Bowl 2013 кампания", коментира създателят на Go Daddy, Боб Парсъс.

Самият клип залага на идеята, че когато нещо секси (Бар Рафаели) и нещо умно (колоритен компютърен специалист) се обединят, се получава перфектна комбинация.

Скандалният момент, привлякъл вниманието на публиката и над 8 милиона гледания в YouTube, се оказа страстната целувка между двамата.

По време на грандиозния финал по американски футбол, който ежегодно се превръща в едно от най-мащабните и очаквани събития зад океана, рекламите са не по-малко важни от случващото се на терена.

Цените за излъчване на 30-секунден рекламен клип през 2013 г. достигна до 4 милиона долара, което отказа немалко големи компании да представят свои продукти на полувремето.

След края на шоуто наблюдатели отчетоха, че сред рекламите на чужди, неамерикански производители преобладаващи са били тези на южнокорейски компании.


Сподели.