Shemale Zero с две награди от "Рок училище" Vol.1, Сливен 2006

Pinterest LinkedIn +

Индъстриъл проектът от София Shemale Zero спечели две от най-желаните награди от пилотното издание на първото по рода си "Рок училище" за училищни рок и поп състави, провело се в Сливен между 9 и 11 юни.

Фестивалът се проведе в местността "Карандила" край гр. Сливен и бе под патронажа на кмета на града - г-н Йoрдан Лечков и по инициатива на зам. кмета г-ца Офелия Кънева.

Идеята бе да се даде възможност за изява на голяма сцена и пред публика на музиканти и изпълнители в ученическа възраст на непрофесионално ниво.

Събитието бе разделено на конкурсна и фестивална част. За участници във фестивалната част бяха поканени групите Уикеда, Gravity Co. и Awake, последните две от които свириха и в двете вечери, а музиканти и от трите журираха младите изпълнители. Това бяха Ерол Ибрахимов от Уикеда, Явор Захариев от Gravity Co. и Иван Иванов от Awake, плюс Мартин Михайлов, като представител на клуб Строежа и Стейн Студио.


Уикеда, Awake, Gravity Co. и приятели край лагерния огън Сн. Stroeja.com

В конкурсната част се включиха 10 групи от различни части на България - Сливен, София, Габрово, Харманли, Берковица, Ямбол, Ябланово, Пазарджик. По регламент всяка от групите изпълни три песни, от които една авторска.

Оценяването на изпълненията бе по шестобалната система по три критерия - изпълнение, сценично поведение и оригиналност на авторската композиция. Разпределението на наградите приклюви във втория ден от проявата, ощястливявайки три групи.


Shemale Zero live @ Рок училище Сливен 2006 Сн. Stroeja.com

Наградата на Община Сливен - едногодишен договор за участие в мероприятия, включени в Културния календар на Община Сливен - получи група As I Am от гр. Ямбол. Shemale Zero получи наградата на Stroeja.com и Stain Studio - звукозапис на песен, осъществен в Stain Studio - София и Специалната награда на публиката, а Наградата на Младежки дом – Сливен - участие в Балкански младежки фестивал – Сандански 2006 - беше връчена на сливенската група Аора.

Наградата за най-добър китарист в отделно провелия се конкурс за наградата на Музикална къща "Фактор" - електрическа китара - грабна китаристът на група Аора - Анатолий Борисов. Изпълнението му - импровизация по риф, зададен от група Awake, бе оценено от жури в състав Ивайло Чалъков от (Gravity Co. и Деян Драгиев и Росен Григоров от Уикеда.

По време на фестивала бе обърнато подобаващо внимание и на футболните мачове от Световното първенство в Германия, които се предаваха пряко през цялото време на специално подготвена видеостена.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.