Шедьоври от Рахманинов ще звучат в зала "България" на 21 септември

Pinterest LinkedIn +

Първият концерт от тематичния музикален цикъл "Руски приказки" ще се състои на 21 септември в зала "България". Програмата включва две знакови произведения на  руския романтизъм – "Концерт за пиано №2" и "Симфония №2" от Сергей Рахманинов.

Според предварителната програма на тази дата на сцената в залата трябваше да излезе големият грузински бас Паата Бурчуладзе с най-доброто от своя репертоар, включително сцени от операта, донесла му световна слава – "Борис Годунов" от Мусоргски. Промяната се налага заради заболяване на грузинския изпълнител, който изказа искреното си съжаление, че няма да успее да се срещне с почитателите си през септември. Паата Бурчуладзе таи много топли чувства към българската публика, с която се е срещал 2 пъти през годините, и обеща, че ще пее със Софийската филхармония през 2019 г. Датата ще бъде уточнена допълнително. 

Солист в "Концерта за пиано №2"  ще бъде един от най-възхваляваните и перспективни македонски пианисти Дино Имери, който в последните години се превърна и в любимец на българските меломани.

Рахманинов пише втория си концерт за пиано след период на дълбока депресия, предизвикана от грандиозния провал на премиерата на неговата Първа симфония. Концертът е посветен на доктор Николай Владимирович Дал, който успява да върне желанието му да твори. Това е едно от най-популярните произведения за пиано в световен мащаб и превръща Рахманинов в уважаван композитор.

Фундаменталната "Симфония №2" ще звучи във втората част на концертната вечер. Един от най-талантливите ни съвременни диригенти Найден Тодоров ще води оркестъра през редуващите се лирико-драматични и епични елементи в яркото произведение на руския класик. Билетите за концерта важат без презаверка.

В знак на уважение към публиката Софийската филармония дава възможност и за презаверка на билетите за концерта на голямата оперна дива Анджела Георгиу на 25 февруари в зала 1 на НДК. Подробности за условията за презаверка можете да научитена касата на зала "България" и на телефони 02/987 76 56 и 02/988 31 95

Всички, които желаят да върнат своите закупени билети, могат да го направят от понеделник, 3 септември, на касата на зала "България" и в партньорските мрежи.

Сподели.