Сериозен скандал разтресе Ozzfest. Iron Maiden - аут!

Pinterest LinkedIn +

Iron Maiden повече няма да участват в концертите на Ozzfest 2005, а най-вероятно това ще важи и за в бъдеще. Повод за това е конфликтът, възникнал между фронтмена на легендарната група Брус Дикинсън (Bruce Dickinson) и организаторите - семейство Озбърн (Ozzy Osbourne, Sharon Osbourne).

В сайта на събитието вчера е публикувано официално изявление по повод естеството на директната конфронтация между Озбърн и Дикинсън, и по-конкретно постъпките на втория.

"Iron Maiden бяха поканени да вземат участие в турнето, тъй като организаторите прецениха, че са добра банда, а взеха предвид и факта, че скоро не са имали участие в Щатите (където се провежда Озфест, бел.ред). Още от ден първи, Брус Дикинсън започна да говори против Ози и да принизява публиката. Той заяви неща от рода на "не се нуждая от риалити шоу, за да си придам достоверност", "ние не сме просто една шибана реформирана група" и обясни надълго и широко по отношение озвучаването, че когато отново се върне в Щатите, ще бъде с много по-добро...

В провокация за скандала са се превърнали няколкото инцидента по време на участието на Maiden в събота (20 август) , когато някой от публиката е хвърлял по групата яйца, а след това на два пъти озвучителната апаратура е замлъквала за повече от 30 секунди.

...Колко е тъжно, че след тези 10 години, този малък човечец се опита да развали всичко. В действителност Брус е ревнив никаквец и изключително завистлив човек. Нито една от неговите тиради не беше насочена към Sabbath, само към Ози. Стив Харис (Steve Harris), неговият басист, дойде лично при Ози, за да се извини за държанието на Брус и каже, че самият той и останалите от групата са "смутени" от своя вокалист. Издразни ме също, че всяка вечер той вееше британския флаг в Америка. Американските момчета са редом с английските във войната всеки ден. Как смее да принизява американската армия на нейната собствена земя" се споделя в изявлението, направено от Шарън Озбърн.

Междувременно от официалния сайт на Ozzfest свалиха две снимки (Снимка 1, Снимка 2) на Дикинсън, където на едната от тях той държи британския флаг, съобщи Вlabbermouth.

В изявление от собствения си сайт, но с днешна (22 август) дата, Iron Maiden благодарят на всички 45 000 метъл фенове, присъствали на Озфест в Сан Бернадино в събота, за огромната подкрепа на финала "на един труден сет".

"За всички е очевидно, че ние имахме "серия от злочести моменти" от началото до края."  Конкретно за Озфест, Iron Maiden са посочили, че това е метъл фестивал и като такъв се предполага да е забавен за всички. "Всички вие, феновете, сте платили много добри пари и заслужавате да получи пълноценно и невъзпрепятствано от нищо изпълнение от всички групи. Случаят от снощи, обаче, не беше такъв", e коментарът на Iron Maiden.

Сподели.