Serious Sam 2

Pinterest LinkedIn +

Жанр: 3d shooter
Производител: Crоteam
Системни изисквания : Win 2k/Win XP, Ram,512 Mb, Video 64 Mb DX 9,CPU AMD Athlon/ Intel Pentium

“Who’s that man riding into the sun? Who’s the man with the minigun?...”
 
Мощен, свиреп и два пъти по–сериозен. Рита задници във вселена, където може да имаш картечница, ракетомет, папагал и достатъчно муниции да заличиш Франция от картата и пак да не си в безопасност. Мъжът-армия се завърна – дами и господа, овации за неостаряващия Sam!

Сега сериозно! За втори път този иначе толкова симпатичен младеж казва “не на пасивната съпротива!” и тръгва да рути и кърти злодеите, посегнали със слузеста длан към китната ни вселена. Интригата се върти около петте парчета от медальон, който трябва да се сглоби, за да бъде победен главният ви душманин – Ментал.
“Отново на село!”, помислих си аз, но сбърках. Живата легенда наистина за пореден път награбва де що пушка може докопа и се хвърля в бой неравен с разнородната паплач. Лютата схватка обаче се води не на Земята, а нейде из извънземния Never Never Land. Пасторалните картини от нашата планета са заменени от нереалните пространства на цели пет свята, на всеки от които ще търсим по парче от артефакта. Въпреки красивия изглед, няма място за идилия. Отвсякъде дебнат капани, клопки и хайдушки засади... Много от in-game куестовете изискват да бъзикаме древните машинарии и да реагираме като танцьор със саби. Пъзелите не изискват логика тип Каспаров, а са по-скоро приятно разнообразие между канонадите.
 
Бай Сам, днес ще излиза с танка...
 
Sam не изневерява на жанра и се подсигурява с арсенал, който би предизвикал инфаркт на всеки оръжейник. До вече познатите ни минигън, ракетомети и револвер се мъдрят папагали–камикадзета (стреляй и бегай), електрически триони и разни други изненадки; ще ни чакат разнообразни превозни средства – от динозавър до космически изтребител. С помощта на тези играчки юнакът реже, кълца, пасира, пече и фламбира като многофункционален миксер. Девизът е – всичко, що ходи, лети, пълзи и плува, е мишена.
Още в първите секунди като букет рози в лицето ви цъфват орди люти врази – традицията повелява. Обикновени грешки на природата, техно урунгели, универсални бойци, неща, за чиито размери и същност няма думи за изказ... Има изцяло нови персонажи като зомбитата–финансисти, така и леко напудрени стари познайници (любим образ – плюшеният носорог на пружина). Купонът се вихри с такава интензивност, че даже името не можеш си каза. Това му е хубавото на SS 2 – няма неприятни паузи, няма инфаркт в тъмното или игра на сляпа баба по тесни коридори – излизаш на поле голямо, вадиш сабя–дипленица и почваш с пачангата.
 
“Красотата е в окото на наблюдателя”
 
Простор ми дай – простор да искаш! Откритите пространства (запазена марка на поредицата), красивият съраундинг - всичко е радост за ухото. Отделно от чисто визуалната феерия мисиите са изпълнени с майтапи, граничещи на моменти с пародия. Любим момент – Сам се вихри на парти по случай успешна мисия и пада под напора на дамаджана с местна ракия.

Без претенции за патента върху топлата вода, SS 2 дава забавление в чист вид. Екшънът, тираджийският хумор на Сам, апокалиптичните мелета – всичко е направено така, че да ти е готино, даже когато си обграден от дзверове със сопи (много са лоши, вервайте ми). Свежарска и разтоварваща игра, на фона на продукти тип “наденичка от истински свински органи”. Дерзайте!
 
Официален сайт: http://www.serioussam2.com/sam_home.html
 
 
Сподели.