Sergio Mendes - Timeless

Pinterest LinkedIn +

"Timeless” е новият албум на една от живите легенди на бразилската музика – Сержио Мендес. Това е първият проект на Мендес от 8 години и е продуциран от друго голямо име на съвременната поп култура - will.i.Am от Black Eyed Peas.

Албумът дава нов прочит и подход към музиката на човека, дал преди 40 години на света “Brazil 66” и "Mas Que Nada" [1966г.]. “Timeless” смесва по един новаторски и донякъде авангарден начин ърбън културата на Бразилия: самба и боса нова с ърбън културата на Америка: хип-хоп и рап. Резултатът е повече от впечатляващ - големите стандарти на латино-джаза с рап ритмите и гласовете на едни от идолите на младото поколение.
 
Като гост музиканти в албума се включват и колегите на will.i.Am от Black Eyed Peas с кавър на един от символите на бразилската музика – парчето "Mas Que Nada". Но “грахчетата” не са единствените участници в този страхотен проект. Сержио Мендес и will.i.Am канят цяла кохорта звезди - Ерика Баду, Индия Ари, Джъстин Тимбърлейк, носителят на Грами от тази година - Джон Ледженд, Стиви Уондър, The Roots, рапърът Q-Tip, Джил Скот са само част от музикантите.
 
Сержио описва Timeless (записван в Бразилия и в Лос Анжелис) като “...чудесен брак от ритми, защото боса нова и рап музиката произлизат от африканските ритми. Ритмите, които създадоха самбата в Бразилия и джаза в Америка”.
 
Уил (Black Eyed Peas) допълва: “Хип-хоп е ърбън музиката на Америка, а самба и боса нова са ърбън музиката на Бразилия. Ние събрахме тези култури, защото те са лицата на едно и също нещо”.
 
За работата си със Сержио Мендес, идолът на тийнейджърките Джъстин Тимбърлейк казва: “..Музиката и най-вече креативността на Сержио има огромно влияние върху съвременната ар енд би музика. Той е легенда в музиката и страхотен човек. Беше истинско удоволствие да работя с него”.
 
Известният рапър Black Thought от бандата The Roots добавя: “Имах възможността да работя с всеки, с който съм желал и сега с легендата Сержио Мендес! За мен беше чест да записвам с един толкова страхотен, отворен към нови неща и изключително професионален музикант. Той наистина вдъхновява”.
 
“Timeless”  излиза на 15 март в Европа и у нас се издава от Вирджиния Рекърдс/Universal Music
 
Траклист:
 
1.Mas Que Nada
2.That Heat
3.Berimbau/Consolacao
4.The Frog
5.Let Me
6.Bananeira (Banana Tree)
7.Surfboard
8.Please Baby Don't
9.Samba da Bencao (Samba of the Bless...
10.Timeless
11.Loose Ends (Album Version (Edited))
12.Fo'-Hop (Por Tras de Bras de Pina)
13.Lamento (No Morro)
Сподели.