5 причини защо е необходима инвестиция за SEO услуга на вашия бизнес уебсайт

Pinterest LinkedIn +

Ето 5 причини, поради които да потърсите SEO услуга и да започнете да инвестирате в оптимизация на вашия уебсайт:

 

1. SEO работи

Към днешна дата Google обработва повече от 3,5 милиарда търсения на ден. При такъв обем на търсене е очевидно, че класирането в резултатите на Google търсачката, предлага ценна възможност да получите повече трафик към уебсайта на вашия бизнес.

Когато предприемете оптимизация на сайт и инвестирате в SEO, за да повишите класирането си в Google, ще насочите повече трафик към бизнеса си, което ще да генерира повече потенциални клиенти и продажби.

 2. Поради масовата употреба на мобилни устройства SEO става още по-важно за малкия бизнес.

Тъй като мобилните търсения вече надминават тези на настолните компютри, повече от всякога потребителите търсят и проучват информация когато се движат. Това е страхотно за малкия бизнес, защото означава, че хората търсят стоки и услуги в точното време, когато имат нужда от тях и са готови да направят покупка веднага.

Когато инвестирате в локално SEO, вие поставяте вашият малък бизнес на радара на потребителите, които са вашите идеални клиенти и са готови бързо да вземат решение за покупка.

 

3. По-високото класиране в търсачките определя доверието за вашия бизнес.

Повечето уеб потребители – до 80% в някои проучвания не се доверяват на платените реклами, а се фокусират единствено върху резултатите от органичното търсене. Това означава, че когато някой прави проучване за продукт или услуга, е много по-вероятно да се спре на вашия бизнес, ако се класирате високо в резултатите от органичното търсене на Google. Освен това, за да се класирате на първи позиции, вашият уебсайт трябва да има подходящо съдържание, което ще помогне за увеличаване на продажбите, след като някой кликне до вашия сайт.

Високото класиране означава, че Google и други търсачи са намерили вашият уебсайт за подходящ. Това изгражда доверие и авторитет за вашия бизнес, дава на потребителите положително усещане към вашия бизнес, преди дори да започнат да търсят необходимата информация из сайта ви.

 

4. Класирането може да се промени бързо и вашата конкуренция го знае.

SEO е непрекъснат процес и колкото повече инвестирате в него, толкова по-голям ще бъде той.

Ако уебсайтът ви вече се класира високо в органичните резултати от търсенето, това е страхотно – но означава, че трябва да продължите да инвестирате в SEO, за да останете там, тъй като всички се борят за тези челни места, вашите конкуренти ще инвестират в SEO и ако го направят, а вие не, те могат да започнат да ви изпреварват.

Ако в момента не се класирате високо в резултатите от търсенето, все още имате възможност да се издигнете. Като инвестирате в стабилна SEO стратегия и използвате интелигентни тактики, може да започнете да изпреварвате конкуренцията си и да привличате повече трафик към уебсайта си.

 

5. SEO оптимизацията е все по-необходима.

В недалечното минало потребителите научаваха за продуктите и услугите най-вече, чрез реклами по радиото, телевизията и печатни издания. Хората също вземаха решения за покупка в магазините и търсеха доставчици на услуги в телефонните указатели.

Онлайн пазаруването и търсенето не само ще останат в настоящето, но и тези тенденции ще продължат да растат и да се развиват, а това означава, че SEO ще продължи да се променя. Важно е да започнете да инвестирате в SEO и то възможно по-рано, така че да подготвите бизнеса си за успех в бъдеще.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.