Сексът и градът (Sex and the City: The Movie)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2008, 148’
Режисьор: Майкъл Патрик Кинг
Сценарий: Майкъл Патрик Кинг, Кандис Бушнел
С участието на: Сара Джесика Паркър, Ким Катрал, Синтия Никсън, Кристин Дейвис, Дженифър Хъдсън, Крис Нот и други.
Комедия, със субтитри, английски

След шест години на малкия екран, 94 епизода и 8 спечелени награди „Златен глобус” дойде време Холивуд да пренесе действието на сериала “Сексът и градът” и на голям екран. Режисьор на филма е Майкъл Патрик Кинг, сценарист на голяма част от телевизионните серии, заставал няколко пъти и зад камерата. Напълно очаквано, големите звезди във филма са добре познатите Сара Джесика Паркър (“Марсиански атаки”), Ким Катрал (“15 минути”), Синтия Никсън (“Семейство Адамс”) и Кристин Дейвис (“Девет месеца”).

Първоначалната идея на продуцентите, между които е и самата Сара Джесика Паркър, е била филмът да бъде заснет веднага след края на сериала през 2004, но актрисата Ким Катрал поставя много високи финансови условия. Три години са нужни тя да се договори за хонорара си, като за участие е поканена и Виктория Бекъм, но тя отказва заради световното турне на Spice Girls по това време.

Кари (Сара Джесика Паркър) е преуспяла модна журналистка, която от години тайно мечтае за любовта на Джон Престън (Крис Нот), когото всички наричат Тузара. Нещата придобиват изненадващ развой между тях, когато той й предлага да се омъжи за него. Нейните приятелки Саманта (Ким Катрал), Шарлот (Кристин Дейвис) и Миранда (Синтия Никсън) искрено се радват за нея и нямат търпение да дойде сватбата.

Саманта наближава 50-те, но единственото, което я вълнува, е вниманието на мъжете към нея. Миранда е женена и има дете, но има проблеми със съпруга си Стив, на когото бракът започва да му тежи. Истинската мечтателка от всичките тях е Шарлот, която от години търси идеалния мъж. Освен, че най-накрая го намира, тя разбира, че е бременна и най-хубавото за нея тепърва предстои. Сватбата на Кари ентусиазира всички, но плановете претърпяват промяна в последния момент, което довежда до драматичен развой в отношенията им.


Официален сайт:
http://www.sexandthecitymovie.com

Сподели.