Screen Actors Guild Awards 2013 - победителите

Pinterest LinkedIn +

Филмът Argo (Арго) на Бен Афлек (Ben Affleck) се отличи като големия победител на наградите, раздадени от Гилдията на екранните актьори, чиито предпочитания, редом с тези на Гилдията на продуцентите, са добър показател за това какво може да се очаква на церемонията по връчването на Оскарите, провеждана традиционно в края на месец февруари.

Даниел Дей-Луис (Daniel Day-Lewis) спечели наградата за Най-добър актьор с ролята си на Ейбрахам Линкълн в биографичната драма на Стивън Спилбърг (Steven Spielberg) – Lincoln (Линкълн).

"Журито от Академията обича да изненадва, така че най-лошото нещо, което може да ти се случи, е да имаш някакви надежди", коментира актьорът шума, който се създаде покрай изпълнението му.

Дженифър Лоурънс (Jennifer Lawrence) грабна наградата в една от най-оспорваните категории – Най-добра актриса. С ролята си в Silver Linings Playbook (Наръчник на оптимиста) Лоурънс спечели и първия си Златен глобус преди няколко седмици.

В поддържащите категории Ан Хатауей (Anne Hathaway) взе приза за Най-добра поддържаща актриса, а Томи Лий Джоунс (Tommy Lee Jones) - за Най-добър поддържащ актьор.

В телевизионните категории наградата за Най-добър драматичен сериал беше присъдена на Downton Abbey (Абатството Даунтън), докато Брайън Кренстън (Bryan Cranston) и Клеър Дейнс (Clair Danes) спечелиха статуетките в индивидуалните категории.

Сподели.