Създателите на Saints Row 2 се отказват от Wii

Pinterest LinkedIn +

Разработчиците на екшъна Saints Row 2 заявиха, че са силно недоволни от конзолата на Nintеndo - Wii и няма да правят версия за нея. Според гейм студиото Volition, в играта има прекалено много насилие, за да се пригоди към управлението на конзолата.

Продуцентът на проекта Дан Сътън (Dan Sutton) заяви, че ако към подобна игра се добави необичайната система за управление на конзолата, позволяваща на геймърите да имитират различни жестоки удари, ще се стигне до серия от морални скандали. За пример, той припомни скандалите около екшъна Manhunt 2 на гейм студиото Rockstar Games за Wii.

Сътън отбелязва, че Saints Row 2 ще има множество оръжия. Героят ще може да използва дори моторна резачка. Използването на контролера на Wii - Remote, за разполовяване на врагове с нея, навярно ще доведе до бурни протести от всички противници на насилието в игрите.

Друга причина за отказа на студиото да прави версия на играта за Wii е сравнително слабият хардуер на конзолата в сравнение с този на конкурентите й. Volition смятат да правят игри с наистина добра графика, затова пускат Saints Row 2 само за PlayStation 3 и Xbox 360.

Saints Row 2 е екшън от трето лице, в който главният герой може свободно да се движи в рамките на игралния град, подобно на серията Grand Theft Auto. Първата част на серията излезе за конзолата Xbox 360 през 2006 година. В създаването на играта участва и порно звездата Тера Патрик (Tera Patrick)

Сподели.