Савов с нова песен на Световния ден на музиката

Pinterest LinkedIn +

Българският изпълнител и композитор Савов е готов с новата си песен. Парчето е със заглавие "Искаш ли" и премиерата му в родния радиоефир се състоя не кога да е, а на Световния ден на музиката.

За старт на самостоятелната си и професионална кариера като поп музикант Петко Савов определя 2008 година. Това е годината, в която излиза дебютната му песен "Чужди неща", записана професионално малко след като Савов участва в Поп-рок фест Несебър.

През годините певецът  е награждаван многократно. След като печели почти всички музикални конкурси в своя град, Савов започва да получава признание и на редица фестивали и конкурси извън границите на Велико Търново. Носител е на награда от Съюза на артистите в България, награда на Българското национално радио и десетки други.

Савов се изявява и в жанра singer-songwriter (изпята поезия или в буквален превод - певец, който пише своите песни). Той е редовен участник във всички фестивали, творчески срещи и концерти на български бардове в страната. Освен че е сред най-младите представители на бард културата у нас, Савов е и единственият автор-изпълнител от Велико Търново, който реално е част от поетичното движение, по-известно в България като "Поети с китара".


Сподели.