Саша Лапесен от DJ SASH!: Българите знаят какво е добра денс музика и отлично се забавляват на нея

Pinterest LinkedIn +

DJ SASH! – зад този артистичен псевдоним стоят имената на Саша Лапесен (Sascha Lappessen) и двамата продуценти Томас Алисън (Thomas Alisson) и Ралф Капмаер (Ralf Kappmeier).

Саша Лапесен е роден в малката немска провинция Нидерхаин, като никога не е предполагал, че ще покори света с таланта си на музикант. На 6-годишна възраст Саша е многообещаващ футболист, а на 12 вече е в отбора Borussia Mönchengladbach. Баща му обаче се оказва причината да пренасочи интереса си от футбола към музиката. Пропускайки да заведе сина си на няколко поредни тренировки и изолирайки го от връстниците му, Саша Лапесен бързо намира своето ново призвание.

Най-големите си хитове, с които постига световна известност - Encore Un Fois, Ecuador, La Primavera, SASH! реализира през 90-те години. Но е факт, че той все още продължава изключителния си успех като диджей по цял свят, както и да издава авторски албуми. Доказателство за това е натовареният му график през цялата 2012 година.

Avtora.com: Здравейте, Саша. Виждаме от сайта ви, че имате доста натоварена програма този сезон. Как успявате да бъдете всяка седмица на различно място, в различна страна, понякога – всеки ден?

Саша Лапесен: Правя това вече 15 години и все още обожавам всеки детайл от работата си... Предполагам, че това е нещото, което ме кара да продължавам да се занимавам с работата си като диджей, тъй като тя никога не ми доскучава и във всеки един момент е парти тайм.

.: Работил сте с Доктор Албан. Кажете ни нещо повече за съвместната ви дейност.

Саша Лапесен: Беше забавно да работя с Доктор Албан, когато бяхме на гребена на музикалните класации. Винаги, когато сме били на турне заедно, сме си изкарвали страхотно. Colour the world все още е една от любимите ми SASH! парчета. В последните години често се срещаме с Албан по партита, посветени на 90-те години и все още се разбираме много добре.

.: Сега ще бъдете отново заедно на сцената на "Обичам 90-те". Какво да очаква публиката от вас?

Саша Лапесен: Ще видят "парти машината" SASH! в действие и ще имат едно наистина уникално изживяване в живота си с това парти.

.: Смятате ли, че има тенденция в завръщането на музиката от 90-те?

Саша Лапесен: Сами виждате, че много артисти от настоящето правят кавър версии на песни от 90-те години... дори Дейвид Гета го прави... Парчето му Sweat е кавър версия на класическото днес парче от 90-те Don’t you want my love от Felix.

.: Какво е усещането да правите ремикси за едни от най-известните музикални артисти на планетата?

Саша Лапесен: Винаги е приятно, когато някой дойде при нас и ни помоли за ремикс... Кара те да се гордееш с това, което правиш понякога.

.: Реализирали сте съвместни проекти с Бой Джордж и Сара Брайтман. Разкажете ни нещо интересно от сътрудничеството си с тях.

Саша Лапесен: Хм, Бой Джордж беше много труден за преговори. Отне ни почти година, за да успеем да получим вокалите му за парчето. А Сара за нас беше наистина уникален глас, който просто нямахме търпение да запишем.

.: Какво си спомняте от първото си посещение в България? Посещавал ли сте страната ни по друг повод?

Саша Лапесен: В България съм бил само по работа към момента. И споменът ми е, че винаги е било забавно и хората са се веселили страхотно на партитата. Вие, българите, определено знаете какво е добра денс музика и как да се забавлявате на нея.

Сподели.