Саша Барон Коен като Саддам Хюсеин! Дебютен трейлър на "Диктаторът"

Pinterest LinkedIn +

След месеци на силна рекламна кампания, най-сетне е факт и дебютният трейлър на дългоочакваната нова комедия на Саша Барон Коен (Sacha Baron Cohen) - "Диктаторът" (The Dictator). От него разбираме най-вече едно - че винаги скандалният комик отново не е изневерил на амплоато си и е сътворил поредната шокираща пародия, която ще разбуни духовете… вече по традиция.

Причина за това е не само основната тема в сюжета (още преди месеци стана ясно, че цялата лента е базирана върху иракски бетселър от 2000 г., дело на анонимен автор, за когото се счита, че е самият Саддам Хюсеин), но и факта, че в продукцията са използвани и реални образи като президента на САЩ Барак Обама (Barack Obama), държавният секретар Хилари Клинтън (Hillary Clinton), британския премиер Дейвид Камерън и др.

Иначе самият филм дълго време имаше проблеми с реализацията си, преди сценарият да бъде закупен от Paramount Pictures, а режисурата поверена на Лари Чарлс (Larry Charles) – същото име, което стои и зад предишните хитове на комика.

Сюжетната линия на "Диктаторът" представя два основни персонажа – разсеян диктатор, готов на всичко за власт и козар с не по-малко сериозни политически амбиции. Верен на типичния си стил, познат ни от "Борат" и "Бруно", Коен е пресъздал двете роли с идеята да осмее основния образ.

Дали е успял и как ще се приеме традиционната му смес от скандалност и черен хумор, ще разберем от 11 май, когато лентата тръгва на екран. Дотогава – насладете се на първия трейлър, който и без това (по)казва достатъчно.  


Сподели.