Santigold се завръща с нов албум наесен

Pinterest LinkedIn +

Американската електро ню уейв изпълнителка Санти Уайт, по-известна с артистичните си имена Santogold и Santigold, обяви, че ще издаде втория си студиен албум през есента на 2011 година.

Проектът е реализиран в различни студиа в Лос Анджелис, Ямайка и Ню Йорк с редица гост артисти, в това число привлеченият към Jane's Addiction Дейв Ситек от TV on the Radio, китаристът на Yeah Yeah Yeahs Ник Зинър, Джон Хил, Грег Кърстин, Рики Блейз и др., със съдействието на продуцента Switch (Major Lazer), и се явява наследник на издадения през 2008 г. едноименен дебютен дългосвирещ запис на Уайт.

Точната дата на издаване на дългоочаквания нов албум на Santigold предстои да бъда обявена, както и тази на пилотния сингъл от проекта, чийто рилийз е планиран за края на лятото. 34-годишната изпълнителка разрива, че е преминала през фаза на пълен креативен стоп, най-вече поради напрежението, което е изпитала, работейки по определени срокове и изисквания от страна на звукозаписен лейбъл.

По нейните думи, новият й запис ще е много еклектичен, и ще включва както клубно звучащи парчета, така и няколко балади, в една от които Грег Кърстин е използвал най-различни перкусионни инструменти като маримба, тайко и дори бутилки, пълни с различни количества вода.

Сред първите, които ще могат да чуят част от новия материал на Santigold на живо, са посетителите на започващия на 7 юли Exit Festival в Сърбия. Концертът й на Main Stage в Петроварадинската крепост е включен в предстоящото й европейско турне, което стартира на 8 юли в Братислава, Словакия.

Сподели.