Sandy Rivera - различният диджей, гост на парти във Варна

Pinterest LinkedIn +

И това лято ще се проведе традиционният оупън-еър фестивал Solar. Датите са 29 и 30 юли, мястото клуб Момо, Варна, а хедлайнери в двете вечери ще бъдат световноизвестните диджеи Дерик Мей (Derrick May) и Санди Ривера (Sandy Rivera).

Санди Ривера е може би най-чаканато име от страна на хаус феновете, защото след два неуспешни опита за парти с негово участие у нас, той най-после ще бъде хедлайнер на фестивала Solar, при това за да представи своя епохален за стила чисто нов албум "Trouble".

Притиснат от камерите на Киро от “Timeout” на фестивала EXIT Санди Ривера се извини за двете тенекии, които върза на феновете си и обеща, че ще компенсира с 5 часов сет двете пропуснати участия.

Санди Ривера е израстнал в Испанския Харлем, Ню Йорк, и под влиянието на диско музиката с латино привкус, която властвала в квартала по това време, започнал да си играе с двукасетъчната уредба на родителите си, превръщайки хванатите от радиото бийтове в луупове и миксове.

Музикалната му кариера, обаче, увиснала на косъм, когато привлечен от бързите пари, Санди се забъркал в престъпление. След като проблемите му със закона приключили той решил, че е крайно време да последва сърцето си, започнал да записва сетове и да ги изпраща на музикалните компании. Слаб до никакъв интерес от страна на мениджърите към творчеството му го накарал да вземе пари назаем от приятел от квартала, след което да стартира собствената си музикална компания.

Сега, 14 години по-късно, Санди Ривера е сред най-уважаваните имена в стила, а албумът му "Trouble" английското специализирано списание за клубна музика “Mixmag” описва с думите “Зверски е!” като добавя, че е свежата кръв, от която хаус музиката така се нуждае в момента.
 
През първата вечер на фестивала пък, хаус феновете ще могат да подгреят с електро-хаус сет от страна на класика от Детройт Дерик Мей, познат на българската публика и клуб Момо от първата им среща преди няколко седмици. Той е решил да повтори гостуването си колкото заради огромния интерес, на който се радва, толкова и във връзка с ангажиментите му по предстоящ ремикс на парче на Ирина Флорин. Известната българска изпълнителка представи преди десетина дни във същия клуб новия ремикс на най-големия си хит "Цвят лилав". Той, заедно с ремикса на Мей и други се очаква да влязат в нов, ремикс албум, на Ирина Флорин. 

Сподели.