Samsung Series 7 all-in-one PC: настолна система, готова за Windows 8 и Metro

Pinterest LinkedIn +

Въпреки че храним някои напълно основателни съмнения относно ползата от комбинацията между Windows 8 с Metro интерфейс и настолен компютър, съществува един съвсем реален вариант на този сценарий, който всъщност има смисъл.

Става дума за така наречените all-in-one десктоп системи стилни и компактни настолни компютри, чиито компоненти в основното тяло като процесор, дънна платка, видео, памет, диск, оптично устройство и т.н. са събрани в изключително тънък корпус, закрепен на гърба или директно интегриран в задния панел на техния екран.

В повечето случаи създателите на подобни модели отиват една стъпка по-напред и освен ултра минималистичния им дизайн, включват като екстра и дисплей с чувствителна на допир повърхност.

Така отпада, поне до известна степен, нуждата от класическото комбо - мишка и клавиатура, за управление на системата, като можете да командвате РС-то си единствено с жестове, тоест чрез така модерния напоследък смартфон-таблет метод.

При подобни машини, съображенията "против" Metro значително намаляват, да не кажем, че отпадат напълно. Евентуалните неудобства от използването на революционния нов Windows интерфейс с помощта на добрите стари мишка и клавиши вече не стоят на дневен ред и нещата сякаш си идват на мястото.

В същото време получавате и един несъмнен бонус – значително по-солидна работна площ, надхвърляща неколкократно дестоп пространството, което дори таблет-гигант като новия iPad може да ви предложи.

Едно от най-новите попълнения в споменатия all-in-one сегмент е фамилията модели Samsung Series 7 – десктоп компютри, умело "събрани" в корпус, наподобяващ голям настолен таблет.

Една от най-отличителните черти в дизайна на Samsung Series 7 е опцията за поставяне на монитора вертикално на всяка равна повърхност. Така, системата още повече наподобява таблет и позволява управление и контрол по много подобен начин.

Типичният представител на Samsung Series 7 е екипиран с бърз Intel Core процесор от последна генерация (най-често чип от ранга на i5-2390T), като разполага с доста солидно количество оперативна памет (до 8 GB) и твърд диск с не по-малко впечатляващ капацитет – до 1 TB.

Освен това, системата включва набор от съвременни комуникационни възможности – от Bluetooth 3.0 и Wi-Fi 802.11n модули за безжична връзка до USB 3.0 портове и HDMI изход.

Дисплеят на една такава Samsung Series 7 система е с диагонал 23 инча, мулти-тъч сензорна повърхност и Full HD резолюция (1920х1080 пиксела).

Макар, че идва в комплект с мишка и клавиатура, моделът позволява напълно комфортно управление с жестове и се чувства отлично в Metro средата нa Windows 8.


Все пак трябва да се отбележи, че това е по-скоро усъвършенствана офис машина с уникален дизайн, създадена да спестява място.

Samsung Series 7 разчита на сравнително слабата вградена графика на Intel чипсета на дънната си платка и не разполага с Blu-Ray плейър, а само с просто DVD оптично устройство.

В теста с рейсинг играта Dirt 3 Samsung Series 7 отбелязва доста скромния резултат от 30 кадъра в секунда.

Иначе казано – става дума за модел, който не е особено подходящ за любителите на видео гейминга и мултимедийните развлечения.

За сметка на това, ако търсите настолна система за офис, напълно готова за Metro и Windows 8, компютрите от Samsung Series 7 определено ще ви допаднат.


Сподели.