Samsung Galaxy Tab 2 10.1 - повече компромиси, отколкото подобрения

Pinterest LinkedIn +

След Asus Transformer Pad, Galaxy Tab 10.1 е вторият Android таблет от висок клас, който се сдобива с по-скромно "продължение". Само че там, където с модела TF300 Asus са съсредоточили усилията си в посока снижаване на цената за сметка на материалите, от които е изработен корпусът и процесор с малко по-ниска тактова честота, Galaxy Tab 2 въплъщава малко по-различна идея.

Безспорно основен коз на новата 10.1 версия е Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) в комбинация с най-новата ревизия на фирмения TouchWiz UX интерфейс.

В същото време Galaxy Tab 2 прави някои компромиси в сравнение с предшественика си. Двумегапикселовата фронтална камера например е заменена от камера с VGA резолюция. Тиловата остава 3MP, но вече без LED светкавицата на предния модел.

От хардуерна гледна точка пък спецификациите са почти идентични – двуядрен OMAP 4430 процесор, 1GB оперативна памет и 16 GB пространство за съхранение на данни. Запазени са и вградените WiFi, Bluetooth 3.0, GPS модул, цифров компас, акселерометър и жироскоп.

Дисплеят отново е 10.1-инчов, с резолюция 1280 х 800 пиксела и PLS матрица. Яркостта му е видимо по-добра от на оригинала, но цветопредаването не е толкова качествено.

Всичко това ни дава едно много интересно "продължение" на флагмана в таблет серията на Samsung.

Сравнително слабият по съвременните стандарти процесор например (все пак тази година са на мода таблети с четириядрени чипове) среща затруднения с възпроизвеждането на Full HD филми и клипове например.

В същото време за цена от близо 400 евро, това, което предлага Galaxy Tab 2 10.1, изглежда някак недостатъчно – особено на фона на доста силни конкуренти като споменатия Asus Transformer Pad TF300 да речем. Липсата на вграден HDMI изход също не помага особено.

За сметка на това Galaxy Tab 2 10.1 е един от малкото таблети, предлагащи вградени говорители с доста силен и чист звук, а времето за автономна работа (над 6 часа), също никак не е лош показател.


Сподели.