Samsung Galaxy Mega – най-после phablet, от който има смисъл?

Pinterest LinkedIn +

Първо беше Note. После Note 2. И докато всички смятаха Samsung за луди и се питаха телефон с колко още по-голям екран ще пуснат корейците преди да стане смешно да държиш нещо с такива размери до ухото си, споменатите два phablet-а (нова дума от телефон и таблет) ей така, по детски, се наредиха сред най-добре продаващите се устройства от този клас в света.

Окуражени от този успех, Samsung правят следващата логична стъпка напред в лицето на новия си Galaxy Mega, който, както подсказва името му, разполага с Mega дисплей с диагонал от цели 6.3 инча.

По отношение на използваната матрица от Samsung са направили интересен компромис – вместо на популярната си фирмена технология Super AMOLED са заложили на по-скромната във визуално отношение HD PLS LCD.

Интересното е, че това не е довело до драстичен спад в качеството на изображение, но за сметка на това енергията, която консумира дисплеят на Mega, е на по-разумно ниво (известно е, че AMOLED дисплеите са с изключително високо качество, но и доста лакоми за захранване).

Samsung са били доста скромни и по отношение на микропроцесорната мощ в Mega – той разчита на двуядрен процесор с тактова честота от 1.7 GHz и 1.5 GB оперативна памет. В комбинация с доста солидната 3200 mAh батерия, Mega осигурява комфортно дълго време за автономна работа, което е идеално за целите на потребителите, към които е ориентирано това устройство, а именно ученици и студенти, нуждаещи се в еднаква степен от надежден таблет и от мобилна телефонна връзка.

Освен това понеже Mega следва дизайнерската концепция на новия Galaxy S4, дисплеят му не изглежда чак толкова голям за своите 6.3 инча. Това е доста добре обмислена идея, тъй като прави идеята за phablet устройство доста по-практична и не е нужно непременно да използвате Mega само със слушалки всеки път, когато решите да проведете телефонен разговор.

Отделно моделът ляга много удобно в ръката и с него се работи също толкова комфортно, колкото и с всеки смартфон с по-скромен дисплей.

Единственото, което засега не е особено ясно, е на каква цена ще предложи Samsung този дивайс. Съдейки по характеристиките му, тя ще е доста по-атрактивна от тази на Asus FonePad например и вероятно съобразена с възможностите на евентуалната таргет група потребители на Mega.


Сподели.