Самоуби се вокалистка на Thievery Corporation

Pinterest LinkedIn +

Със самоубийство приключи живота си певицата Пам Брикър (Pam Bricker), известна като вокалистка на електронния дует Thievery Corporation. Трагедията се е случила на 20 февруари. Пам Брикър, която е страдала от тежка депресия, се е обесила в дома си, в Takoma Park.

"Загубихме наша голяма приятелка и съмишленица, - се казва в изявление на музикантите на официалния им сайт www.eslmusic.com. - Пам винаги е била опора на Thievery Corporation, както в студиото, така и на сцената. Тя е пяла в три албума на групата, вокалът й звучи в най-известната ни песен "Lebanese Blonde" (от номинирания за Грами през 2004 саундтрак на филма "Гардън Стейт", бел. ред.). Ще ни липсват нейният професионализъм, общителност и прекрасен глас".

Проектът Thievery Corporation е създаден от Роб Гарза (Rob Garza) и Ерик Хилтън (Eric Hilton). Гласът на Пам Брикър звучи в албумите "Sounds from the Thievery Hi-Fi" (1997), "Mirror Conspiracy" (2000) и "Richest Man In Babylon" (2002). Освен това, тя има издадени два солови албума - "Looking Good" (1996) и "U-Topia" (2000) и е работила с много джаз музиканти, още от началото на 80-те.
Сподели.