Сагата “Междузвездни войни" се готви за най-масираната си атака

Pinterest LinkedIn +

На 19 май е световната премиера на последния липсващ eпизод от космическата сага “Междузвездни войни” (Star Wars). Въпреки слуховете, плъзнали в Интернет пространството, че режисьорът Джордж Лукас е решил да направи Епизоди VII, VIII и IX, твърдото му становище е, че “Еpizode III: Revenge Of The Sith” е последната и окончателна част на легендарната космическа сага.

Една от новите основни фигури в предстоящата част е тази на Генерал Грийвъс - поредното дигитално изобретение от компанията на Джордж Лукас (George Lucas). Грийвъс - предводител на дроидите и безмилостният лидер на ситите, Граф Дуку - в ролята Кристъфър Ли (Christopher Lee), са последните останали на свобода лидери на сепаратисткото движение, преследвани от Оби-Уан Кеноби (Юън Макгрегър, Ewan McGregor), по поръчка от Съветът на джедаите.

Същността на сюжета в “Епизод III: Отмъщението на Ситите”, обаче, е окончателната трансфомация на Анакин Скайуокър в мрачния Лорд Дарт Вейдър, в ролята Хейдън Кристенсен (Hayden Christensen).

Невижданите светове и ландшафти в последния фрагмент от поредицата филми “Междузвездни войни”, ще бъдат повече от всеки един друг епизод до момента. Поради невъзможността да се намерят подходящи места на планетата, епизодът е заснет изцяло в студио, с изключение на една сцена: Оби-Уан Кеноби води младия Люк Скайуокър при неговите леля и чичо. Откъсът е заснет още през 2002 г, по време на снимки в пустинята на Тунис за “Епизод II: Атаката на клонингите”.

Като по традиция, дългоочакваната порция “Междузвездни войни” е предшествана от изключителна по рода си рекламна кампания, включваща всички форми на реклама, мърчъндайз, както и задължителните вече интерактивни бонуси. В навечерието на “Еpizode III: Revenge Of The Sith”, от компанията LucasArt на пазара се появявиха и мултиплеърната конзола “Star Wars: Battlefront” а така също и продължението на спряганата сред прогресивно увеличаващата се армада от геймъри за най-добра ролева игра - “КОТОR”

Последната серия от поредицата “Star Wars” ще атакува и боксофисите по света, като очакванията са, че спрямо останалите до момента пет епизода, “Отмъщението...” ще се изкачи най-високо във вечната класация за най-касови филми. До момента, най-висока позиция измежду всички серии държи "Епизод I: Невидима заплаха" (Star Wars: Epizode I: The Phantom Menace). Лидер в тази класация остава "Титаник" (Titanic), който има близо два пъти повече приходи от следващия го “Властелинът на пръстените: Завръщането на Краля” (The Lord Of The Rings: Return Of The King).

Сподели.