"С мръсна газ" - големи пушки, бързи коли и голи блондинки в приказка за Сатаната

Pinterest LinkedIn +

В последните няколко години Никълъс Кейдж (Nicolas Cage) затъна тотално в дебрите на фентъзи жанра и очевидно, тази тенденция не само, че няма намерение да затихва, но и дори започва да навява явна носталгия по времената, в които племенникът на Франсис Форд Копола демонстрираше невероятния си актьорски потенциал в шедьоври като "Да напуснеш Лас Вегас"(Leaving Las Vegas).

15 години след спечеления за него Оскар, холивудската звезда ни изненадва с участие в sci-fi хоръра "С мръсна газ" (Drive Angry), който си е чиста проба второстепенен вариант на Ghost Rider от 2007 година, само че вместо бесни мотоциклети, тук имаме бесни коли, вместо Ева Мендес  - убийствено красивата Амбър Хърд, а вместо режисурата на Марк Стивън Джонсън - тази на Патрик Лусиер, нашумял в жанра в тандем с маестрото Уес Крейвън и с филми като новия 3D римейк на "Кървавия Свети Валентин".

С мръсна газ

Безспорно е, че такива заглавия имат своята вярна публика и като зрелище, изпълнено със задължителните за подобен тип филми похвати (хвърчащи във въздуха коли, ефектни експлозии и писъци на полуголи хубавици), "С мръсна газ" е изпипан изцяло според правилата. Гледката обаче, как Никълъс Кейдж избива враговете си с огромна пушка, докато същевременно прави секс с надарена блондинка и пие бира, на нас лично ни идва малко в повече.  

С мръсна газ

Иначе, в Drive Angry Кейдж е в ролята на бившия затворник Милтън, избягал от Ада, за да спаси от принасяне в жертва на Сатаната от куп побъркани сектанти малката си внучка. По петите му е изтупан в костюм Армани пратеник на дявола със задача да го върне обратно в пъкъла, а за разтуха (и на самия него, и на мъжката част от зрителите), през цялото време компания му прави блестящата откъм визия Амбър Хърд, която в продължение на 60 минути успява да премине през всички етапи на привързване, които обикновено отнемат около 60 години на средностатистическия човек.  

С мръсна газ

За финал, ако трябва да обобщим с няколко думи "С мръсна газ", то те най-вероятно ще са: бърза кола, голяма пушка, горещо маце (може и в различна последователност), което логично води до заключението, че говорим за филм, към който ще е самоубийствено да подходите с каквито и да е очаквания... дори и да сте харесали "Чиракът на магьосника" и "Сезонът на вещиците".


Сподели.