Ryse: Son of Rome излиза за PC

Pinterest LinkedIn +

Xbox One ексклузивният екшън адвенчър от трето лице Ryse: Son of Rome, издаден от Microsoft като едно от премиерните заглавия за next-gen конзолата на компанията през ноември 2013 година, ще излезе и за PC, обяви Crytek – производител на играта и издател на предстоящата PC версия в дигитален формат.

Deep Silver ще дистрибутира на физически носител Ryse: Son of Rome, чиято музика е дело на българо-румънска композиторска колегия начело с Борислав Славов.

В прессъобщението на Crytek се посочва още, че PC версията на Ryse, чийто главен герой е римският пълководец Marius Titus, ще поддържа 4K резолюция и ще включва абсолютно всички DLC допълнения, издадени за Xbox One версията от премиерата й до момента.

PC играчите ще получат незабавен достъп и до мултиплеър картата Ruins и специалния меч Legionnaire's Trust, които бяха част от специалното издание на заглавието – една от четирите продукции на Crytek, които са в процес на разработка, наред с Hunt, Warface и Arena of Fate (многообещаваща MOBA на студиото в София).

Компанията направи опит да се споразумее с Microsoft за разработката на Ryse 2, но се отказа от проекта заради нежеланието си да предостави правата върху франчайза на технологичния гигант от Редмънд.

Сподели.