Русия цензурира The Simpsons и South Park

Pinterest LinkedIn +

Нов закон, който влиза в сила от 1 септември, забранява на руската национална телевизия 2х2 да излъчва американски анимации като The Simpsons и South Park преди 23:00 ч., за да предпазят децата от "вредни информации за тяхното здраве и развитие".

Законът забранява показването в предавания за непълнолетни на сцени на насилие, сексуални контакти, ругатни, както и на сцени, подтикващи към употребата на наркотици, алкохол и цигари.

"С новия закон няма да можем да излъчваме анимацията The Itchy and Scratchy, част от сериала "Семейство Симпсън". Друг американски сериал -  South Park, също ще трябва да се излъчва след 23 часа, а "всички епизоди, в които Кени (един от героите в сериала) е убиван, ще трябва да изчезнат", уточни в пресконференция генералният директор на телевизията Лев Макаров.

Наскоро бе съобщено, че от руската цензура може и да пострада и култовата съветска анимационна класика "Ну, погоди", тъй като вълкът пуши, пие и се държи непристойно с жените. Днес обаче стана ясно, че това няма да се случи и че "нито един епизод на "Ну, погоди!" няма да бъде спиран".

Сподели.