Рупърт Мърдок се развежда с бившата на Мик Джагър

Pinterest LinkedIn +

Медийният магнат Рупърт Мърдок и актрисата и манекенка Джери Хол се развеждат, съобщава "Ню Йорк таймс". Двамата се ожениха в Лондон през 2016 г., а церемонията беше широко отразена от редица медии отвъд океана. Бляскави тържества съпътстваха и честването на юбилея на милиардера миналата година в Ню Йорк.

Това е четвърти развод за 91-годишния Мърдок, чието състояние възлиза на 17 милиарда долара според "Форбс". Преди това той е бил женен за стюардесата Патриша Букър, журналистката Анна Ман (забогатяла с 1 милиард долара след развода) и за предприемачката Уенди Денг. Мърдок е баща на шест деца.

Джери Хол има четири деца от фронтмена на "Ролинг стоунс" Мик Джагър. Връзката им е била доста по-продължителна - от 1977 до 1999 г., макар че те не са били женени официално - бракът им е бил сключен на хиндуистка церемония на остров Бали.

В младостта си Хол е известна като модел, но има и роли в киното, сред които най-известна е ролята й в "Батман" на Тим Бъртън от 1989 г. 

Известният медиен магнат Рупърт Мърдок притежава дялове в световноизвестни медии като "Fox News" и "The Wall Street Journal" и е собственик на "New York Post", "The Times of London" и британския таблоид "The ​​Sun". Българската телевизия bTV също беше собственост на компания на Мърдок - "Болкан Нюз Корпорейшън", подразделение на "Нюз Корпърейшън"(от създаването си през 2000 г. до февруари 2010 г.).

Сподели.