Румънеца и Енчев: "Вече решихме да не участваме в нито един клип"

Pinterest LinkedIn +

Българското хип-хоп дуо Румънеца и Енчев отпразнуваха десетата си годишнина на музикалния пазар с нов клип, който музикантите представиха вчера (29 март) в столичен клуб.

Видеото е към песента "Столична", която е петият сингъл от албума "Етно". За първи път двамата изпълнители не участват в собственото си видео. Главно действащо лице в клипа е актьорът Димитър Рачков, който се превъплъщава в един от най-скандалните участници в Big Brother 3 - Пацата.


Румънеца, Енчев и Димитър Рачков забавляват гостите си с истории от мейкинга на клипа. Снимка: Avtora.com

"Столична" е с продължителност над 5 минути и е новаторска смесица между мейкинг и видеоклип. Във видеото участват още светският хроникьор Евгени Минчев и Кофе Бабоне, както и задължителните за клиповете на дуета красиви жени.

"Това е първият клип в България, който може да бъде наречен риалити. Няма един миг, който да е подправен или нагласен. Искахме да снимаме истинския град с истинските хора. Видеото се получи толкова добре, че вече решихме да не участваме в нито един клип.

Предвиждаме национално турне тази година, защото ставаме на 10 години. След турнето искаме да направим един изцяло нов музикален продукт само с дуети, както естествено и един албум с най-доброто излизало от нас досега", разкри Енчев пред Avtora.com.


Дуетът позира с хроникьора Евгени Минчев. Снимка: Avtora.com

Промоцията на видеоклипа беше уважена както от всички участници в него, така и от изпълнители като Петя Боюклиева, Галя от дует Каризма, рапърът Играта, Ивайло от музикалното риалити шоу "Star Academy". Специален гост на представянето беше и рап-легендата Турбо Би (Turbo B) от група Snap!, които днес ще изнесат концерт в зала 3 на НДК.


Румънеца и Енчев разговарят с госта си Турбо Би. Снимка:Avtora.com

Видеото към песента "Столична" е дело на режисьора Кирил Божилов- Кико, работил още по клиповете "San Sanana" и "GiLiAi".

Сподели.