Румънеца и Енчев на косъм от ареста в Дубай

Pinterest LinkedIn +

Румънеца и Енчев са били на крачка да влязат в дубайски затвор по време на снимките за предстоящия си клип. Популярното дуо е било в арабските емирства, за да снима визията към парчето си “San Sanana” в екзотична обстановка.

Видеото е било заснето за два дена през октомври. Ден преди завръщането на Румънеца и Енчев в България, дубайските власти са прекъснали снимките, като са арестували двамата оператори и са конфискували видеоматериалите, заснети през деня.
 
Оказало се, че част от сцените, предвидени за клипа, са разбунили духовете на местното население. Скандалните кадри показвали как на залез слънце две момичета, облечени като арабки, свалят черните си туники и фереджета, остават по бански и навлизат сред вълните на океана. Възмутени свидетели на работния процес подали сигнал до участъка, за да бъдат взети спешни мерки по прекратяването на снимките.
 
За Румънеца и Енчев това се е оказал истински шок, предвид желанието на полицаите да задържат и тях за няколко денонощия. Недоразумението, получило се от хрумналата на екипа сцена, за малко не е вкарало родните звезди зад решетките. Спасяват ги щастливата случайност и намесата на екипа.
 
След кацането си в родината Румънеца и Енчев са коментирали: “Това бе най-кошмарният ден в живота ни. Първо джипът, с който се придвижвахме към пустинята в 4 сутринта, затъна в пясъците и се наложи местни жители да ни помагат, снимахме на 46'C, вървяхме през изгарящи краката ни пясъчни дюни, а камилите се оказаха агресивни и едната замалко не хвърли от гърба си Румънеца.”
 
“San Sanana” е втори сингъл от предстоящия трети албум на Румънеца и Енчев. Режисьори на клипа са самите Румънеца и Енчев, а постпродукцията и монтажа на видеото е дело на Кирил Божилов-Кико. Появата му на пазара се очаква в близките месеци.
 
 
Кадри от заснемането на клипа Сн. Селект Мюзик Медия
Сподели.