Росен Григоров (Уикеда): "Един тромбон брас не прави"

Pinterest LinkedIn +

След като през 2007 г. Уикеда премахнаха брас секцията си, към днешна дата групата отново се връща към брас звученето, присъединявайки към състава си и тромбонист. Новото попълнение е 23-годишният Боян Маринов, възпитаник на Музикалната академия.

"Все пак един тромбон брас секция не прави", каза за Avtora.com китаристът на Уикеда - Росен Григоров, коментирайки вкарването на тромбон в музиката на групата.

Григоров каза още, че новият музикант е откритие на барабаниста на Уикеда - Владимир Георгиев - Попа. Изпълнителите вече са направили в обновения си състав няколко репетиции, както и едно участие в Хасково.

През втората половина на месец март Уикеда ще стартират национално турне, заедно с варненската група Crowfish. В последните две дати от обиколката към тях ще се присъединят и музикантите от A-Moral.

"Идеята за това турне дойде от Crowfish, които ни поканиха още миналата година", уточни Росен Григоров.

По време на обиколката из страната Уикеда ще изпълнят както парчета от първите си албуми, така и нови песни като "Полу", "Шести юли", "Тинтява 6", "Сузи".


Новият албум на Уикеда трябва да се появи през пролетта на 2009

Росен Григоров разкри, че в началото на летните месеци групата планира и няколко участия в чужбина. Музикантите възнамеряват да свирят в Хърватска, Словения, Полша и Германия, но подробностите около изявите предстои да бъдат уточнени.

Китаристът каза още, че Уикеда работят и по реализацията на новия си албум. Записът е с работно заглавие "Еволюция", но все още не е ясно кога ще се появи на пазара.

Музикантите от Уикеда бяха и сред участниците в първия сезон на музикалния проект Music Space.

"Music Space амбицира българските групи и изпълнители да създават своя авторска музика и е една отлична възможност за изява", каза Григоров.

Уикеда имат намерение да се включат и във втория сезон на проекта, който ще стартира през март 2009 г.

Турнето на Уикеда ще премине през:

19 март - Алкатраз, Враца
20 март - Библиотеката, Асеновград
21 март - Пъзел, Пловдив
22 март - Тукан, София
24 март - Jam, Стара Загора
25 март - Coffee Teatre, Севлиево
26 март -  Melon, Велико Търново
27 март -  Бургас (мястото предстои да се уточни)

Сподели.