Рони О'Съливан идва в България за PTC Bulgaria Open 2013 (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Петкратният световен шампион по снукър Рони О'Съливан ще пристигне отново в България през юни, за да вземе участие в първия за сезон 2013/2014 турнир от календара на Световната федерация по снукър - PTC Bulgaria Open.

О'Съливан, който спечели Световното първенство по снукър в началото на май 2013 г. с изключително убедителна игра и по този начин защити световната си титла от 2012 г., дойде за първи път у нас през декември 2011 г., но поводът тогава бе демонстративен мач.

Предстоящият PTC турнир в София - втори поред след първото издание на надпреварата през ноември 2012 г. - ще се проведе между 7 и 9 юни 2013 г. в столичната зала "Универсиада", а освен Рони О'Съливан в борбата за титлата и наградата от 25 000 EUR ще премерят сили много от играчите в топ 32.

Първите, потвърдили участие, бяха Шон Мърфи и Нийл Робъртсън, а освен тях в София ще гостуват Греъм Дот, Майкъл Холт, Джак Лисовски, Мартин Гулд, Матю Стивънс, Марк Уилямс, направилият 147 на първото българско PTC Том Форд, Найджъл Бонд, Марк Кинг, Питър Ебдън, вицешампионът за 2013 г. Бари Хоукинс и др.

Този път Джон Хигинс, който стигна до финала на първия PTC Bulgaria Open през 2012 г., няма да пристигне в България въпреки големите си симпатии към страната ни и родните фенове на снукъра, тъй като е решил да си вземе по-дълга почивка след края на сезон 2012/2013.

Титлата от първото издание на PTC Bulgaria Open грабна Джъд Тръмп, който ще има възможността да я защити в предстоящия турнир.

Пълната схема на турнира в София, в който ще вземат участие и най-добрите български играчи, в това число победителят от Виктория Мастърс Красимир Камешев, вече е публикувана в официалния сайт на World Snooker.


Сподели.