Rolling Stones обявиха четири концертни дати за 2012 г. (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Само четири дни след премиерата на първия си сингъл от седем години насам Doom And Gloom, Rolling Stones обявиха четири концертни дати за 2012 г. – две през ноември в Лондон и две през декември – в Ню Йорк.

Мик Джагър, Кийт Ричардс, Чарли Уотс и Рони Ууд анонсираха предстоящите дати лично чрез двеминутно видео, което публикуваха в своя YouTube Channel на 15 октомври. Първите двa концерта на Stones ще се състоят на 25 и 29 ноември в O2 Arena в Лондон, Англия, в която приключи последното към днешна дата турне на групата A Bigger Bang Tour – второто най-доходоносно турне в историята (след 360 Tour на U2).

Американските дати са съответно 13 и 15 декември, мястото е Prudential Center, Нюърк (родният град на Уитни Хюстън), Ню Джърси (на 13 км от Манхатън).

Анализаторите очакват търсенето на билети за лондонските концерти да надхвърли 1 млн., при максимален капацитет от места от порядъка на 30 000. Това означава, че на всеки 37 души само един ще може да се сдобие с билет и да стане свидетел на шоуто на Stones, за което ще бъде изградена специална сцена, репликираща дизайна на култовото лого на групата. Продажбата им стартира на 19 октомври сутринта, като освен в rollingstones.com, пропуските ще се продават в няколко други сайта. Продажбата на билети за концертите в САЩ стартира на 26 октомври.

Четирите концерта са част от кампанията по отбелязването на 50-тата годишнина от сформирането на Rolling Stones, включваща best-of компилацията Grrr!, чиято премиера предстои на 12 ноември; документален филм, който ще бъде показан за пръв път на Лондонския филмов фестивал тази седмица, и много др. инициативи.


Сподели.