Ролята на Дом Торето във Fast and Furious не е била за Вин Дизел, а за друг актьор

Pinterest LinkedIn +

Доминик Торето от Fast and Furious (Бързи и яростни) е един от най-известните персонажи от филмографията на Вин Дизел, ако не и най-известният. Имало е голяма вероятност обаче късметът да кацне на рамото на друг актьор.

Първоначално ролята на Дом е била предложена на Тимъти Олифант, известен с играта си в сериала Justified и филми като Hitman (Хитман) и The Girl Next Door (Съседка за секс). 

Въпреки че Universal и продуцентите на първия филм Нийл Мориц и Пол Уокър искали именно него, той решил да откаже, тъй като бюджетът бил малък дори за тогавашните стандарти ($38 милиона), а кастът се състоял предимно от неизвестни актьори.

All love...

Публикация, споделена от Vin Diesel (@vindiesel) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

Кой да предполага обаче, че Fast and Furious ще се превърне в една от най-касовите и дълги екшън поредици в историята с цели 8 филма и милиарди долари приходи в боксофиса? 

Самият Олифант също не беше голяма звезда преди 16-17 години, но все пак популярността му беше една идея повече от тази на Дизел. По това време Вин имаше само няколко роли във филмографията си, сред които озвучаването на анимацията The Iron Giant (Железният гигант), малка роля в Saving Private Ryan (Спасяването на редник Райън), както и първата му изява като Ридик в Pitch Black (Пълен мрак). 

Според Дизел най-новият The Fate of the Furious (Бързи и яростни 8) дава началото на цяла трилогия и франчайзът няма намерение да забавя темпото.


Публикация, споделена от darling, dearest, dead. (@sherlocks_hearse) на

Сподели.