Рок предаването "Фрактура" става на 20 години. Вижте как ще отбележи юбилея създателят му Васко Катинчаров!

Pinterest LinkedIn +

Най-старото предаване за рок музика в България – "Фрактура" – ще отбележи своята 20-годишнина на 1 юли 2018 г. Неговият автор и продуцент Васко Катинчаров ще отпразнува юбилея с едно специално концертно издание на предаването.

Точно в полунощ на 1-ви срещу 2-ри юли (неделя) в ефира на телевизия "Диема" ще стартира празничното издание "20 години "Фрактура". В продължение на два часа зрителите ще видят ретроспекция на концертния рок живот у нас от 1998 г. до днес: от клубните бутикови събития, през залите, до големите стадионни фестивали. Ще бъдат излъчени избрани откъси от над 150 рок концерта, провели се в България, като част от тях са на "Metallica", "Bon Jovi", "Whitesnake", "Korn", "AC/DC", "Dimmu Borgir", "Motorhead", "Guns ‘N’ Roses", "Manowar", "Twisted Sister", "Behemoth", "Apocalyptica", "Suicidal Tendencies", "Agnostic Front" и много други.

"За всичките тези години научих, че когато работиш упорито за нещата, в които вярваш, те наистина могат да се случат. Аз съм конкретен пример за едно малко момче от малка държава, което гледаше музикалните си идоли на плакати в стаята си, но един ден застана в директен разговор с тях. Времето ме срещна с изключителни личности и днес използвам предаването като инструмент, с който предавам на зрителите полезен житейски опит и различна гледна точка. Дългогодишната добра работа с екипа ми ни заслужи признание от водещи световни мениджърски агенции и вече сме добре дошли на огромни рок форуми като "Wacken" и "Hellfest". Като се върна назад, си давам сметка, че 20 години са един сериозен период, и се радвам, че и до днес съумявам да пазя все така жива страстта си към рок музиката. За мен тя не е само музика, а идея и кауза, за която си струва да се боря. Благодаря на хората, които са ми помагали по пътя, и на лоялността на зрителите, без които трудът ми с "Фрактура" не би имал този смисъл", коментира повода Васко Катинчаров.

Началото на предаването "Фрактура" е поставено от Васко Катинчаров през юни 1998 г. 12 години то се излъчва в музикалния канал "ММ", но след като той е закрит през 2010-та, се мести в телевизия "Диема". Това е и най-старото специализирано рок предаване в телевизионния ефир. За целия този период от 1040 издания зрителите са гледали специални интервюта с над 500 големи световни рок звезди, както и репортажи от всички значими рок събития в страната и чужбина.

Предаването "Фрактура" се излъчва по телевизия Diema в неделя от 24:00 ч. и с повторение в петък от 00:30 ч.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.