Рок идолът Тома - живот на скорост със спирка молекулярна биология

Pinterest LinkedIn +

Победителят във втория сезон на шоуто Music Idol - Тома за предстоящото му клубно турне из България и плановете на прага на 2010-а година.

Любомила Бучинска: Предстои ти пореден клубен лайф. Какво друго се случва около теб в началото на новата година?

Тома: В момента с бандата ми репетираме усилено, защото ни очаква доста работа в предстоящите месеци. Мога да кажа, че това затишие напоследък около мен беше затишие пред буря, надявам се яка рок буря... сега наистина ни очаква много свирене с момчетата.

Планирахме програмата си за пролетта, която е доста наситена. Първото ни клубно участие в София е на 29 януари в Маската, където ще представим албума ми "Герой" и ще изсвирим някои вечни рок парчета. Февруари имаме още 5-6 клубни участия в София и страната, март - също, така че се очертава едно своеобразно клубно турне в България.

.: Освен у нас планираш ли участия и в чужбина?

Тома: Да, надявам се нещата да потръгнат и освен в България да свирим някъде в чужбина. Имам няколко идеи, но засега има време и е още рано да се говори.

Всеки знае, че не само тук има мото събори и големи рок фестивали, така че ще се постараем с продуцентите ми от Вирджиния рекърдс да проучим нещата и евентуално, ако може и ни харесат, да излезем и извън България. Първо трябва да наберем малко инерция у нас и после ще му мислим..: Как ти се отразява този активен клубен живот?

Тома:
Аз винаги съм искал всичко да бъде на педала – живот на скорост. Наистина ще ми бъде малко натоварено, защото започвам и лекции в Пловдивския университет на 15 февруари.

Но всичко това е супер, както казах – винаги съм искал да бъда колкото се може по-ангажиран и мечтата ми се осъществява. Сега ще уча любимата си специалност - молекулярна биология и ще правя любимата си музика и то на живо.

.: Какво е общото между молекулярната биология и рока?

Тома: Аз винаги съм искал да уча тази специалност, да стана част от някое значимо откритие на века. Преди имах разни глобални цели и все още си мисля, че мога да ги постигна. Въпреки че в рамките на България няма никакво развитие на тази специалност, но важното е да имаш желание.

Общото между молекулярната биология и рока е, че повече от половината ми преподаватели слушат рок музика, което означава, че доста голяма част от биолозите в България са корави пичове..: Ще има ли скоро втори "геройски" албум на Тома?


Тома:
Засега съм вглъбен в ученето и свиренето по клубовете. Смятам, че хората в доста градове из страната все още не са чули "Герой” на живо, така че засега наблягаме на това. Скоро ме очаква и издаване на още един сингъл от албума... всичко по реда си.

.: Очакваш ли с нетърпение Брайън Джонсън и компания на 14 май в София?

Тома: Миналата година пътувах с Kavarna Rock' N Roll Train до Белград. Бях точно пред сцената, полюбувах се отблизо на AC/DC, изкефих се страшно много на концерта... Така че не знам дали ще отида да ги гледам отново тук, за сметка обаче на някои други банди, които не съм слушал на живо и се очаква да пристигнат тази година у нас.

Дочух обаче, че това ще бъде последното турне на Брайън Джонсън, който щял да се оттегли завинаги от голямата сцена... И ако наистина е така, определено ще се замисля дали да не видя за последно наистина Големите AC/DC!

Автор: Любомила Бучинска, [email protected]

Сподели.