Roccat Isku FX - ултимативната геймърска клавиатура на ултимативно достъпна цена

Pinterest LinkedIn +

Доскоро Razer и SteelSeries бяха безспорните лидери на пазара за специализирана гейм периферия (в компанията на спорадични включвания по темата от страна на Logitech). Отскоро обаче на пазара (включително и нашия, да не повярваш) се появи една интересна нова немска компания, която успешно конкурира двете споменати имена в този бизнес.

Roccat е базирана в Хамбург и е на пазара от 2007 г., но вече успя да си създаде име на компания, предлагаща продукти с високо геймърско качество, но на доста по-атрактивни цени от тези на конкуренцията.

До неотдавна ултимативният пример за геймърска клавиатура безспорно беше култовата (и разорително скъпа) Razer BlackWidow Ultimate с цена от близо 300 лв. Сега обаче ако търсите подобен продукт, не е лоша идея първо да хвърлите едно око на новата Roccat Isku FX, предлагаща много от екстрите на въпросната BlackWidow, но на цена, по-ниска с около 100 лв.

От чисто конструкционна гледна точка единствената истинска слабост на Isku FX спрямо продукта на Razer е липсата на механични клавиши. Ако това не ви притеснява, всичко останало, което има BlackWidow, реално го предлага и FX.

Всеки клавиш е с ефектна подсветка, интензитетът на която може да се регулира софтуерно от драйвъра на Isku FX или направо да се изключи. Благодарение на специализирания си софтуер, разбира се, можете да персонифицирате гъвкаво клавиатурата, така че да отговаря най-добре на вашите геймърски нужди и предпочитания.

За целта Roccat са предвидили пет специализирани макроклавиша, разположени в редица вляво от основните бутони, както и три екстра клавиша непосредствено под Space bar-а.
Isku FX предлага и пълен набор клавиши за управление на мултимедия, изнесени в самостоятелен модул над реда с функционални клавиши.

Интересно решение е и замяната на традиционния Caps-lock с Easy-shift бутон, който може да се комбинира с всеки друг клавиш, така че вариациите от различни команди и комбинации е огромен.

Освен функционална Roccat Isku FX е и доста забавна клавиатура - благодарение на безполезната, но много готина екстра, споделяща общи идеи с добре познатата на всички геймъри система за реализиране на "постижения" (achievements).

Тя следи в реално време как използвате клавиатурата си и отбелязва това в серия своеобразни рекорди: например има постижение, наречено "Първите 35 000 натискания на комбинацията WASD".


Сподели.